^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
2631901

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου.

Θέατρο και Αρχαιολογικό Μουσείο Ε΄τάξη

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 τα παιδιά της Ε΄ τάξης είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το γνωστό θεατρικό του Χιώτη πεζογράφου, Γεώργιου Θεοτοκά «Το όνειρο του Δωδεκάμερου» που αναφέρεται στην περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τα  Φώτα. Είναι η ιστορία της εκσυγχρονισμένης Σταχτοπούτας, όπου η αφέντρα κυρά Καλή (μητριά),η Μαλάμω, η κόρη της στέλνουν την Πλούμω (Σταχτοπούτα) στον μύλο με την ελπίδα να την κατασπαράξουν οι καλικάντζαροι. Αυτοί όμως δεν την τρώνε αλλά την κάνουν Βασίλισσά τους.  Η Πλούμω τους ζήτησε να της  φέρουν χρυσαφικά και με πονηριά τους ξέφυγε. Η άπληστη κυρά-Καλή στέλνει την κόρη της στον μύλο να την γεμίσουν  χρυσάφι. Οι καλικάντζαροι όμως πήγαν να την κατασπαράξουν και σώθηκε χάρη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος στο τέλος βοήθησε τα κορίτσια να παντρευτούν.
Μετά το θέατρο επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί είδαμε διάφορα εκθέματα που έχουν βρεθεί στο νησί μας. Κάποια κυρία που ήταν εκεί και οι δάσκαλοι μας, μας εξήγησαν την ιστορία  τους. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε ήταν ο Μακεδονικός Τάφος που βρέθηκε στον Φραγκομαχαλά που πιθανόν ανήκε σε κάποιον Ολυμπιονίκη σύμφωνα με τα κτερίσματα που βρέθηκαν. Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη γιατί είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας.   Ευαγγελία Κατσάλα τάξη Ε1
 

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.