^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
2664384

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου.

2 ΦΛΕΒΑΡΗ (ΥΠΑΠΑΝΤΗ) - ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ 2021

Την Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021 , οι δάσκαλοί μας, μάς ενημέρωσαν ότι γιορτάζουμε την ίδρυση του Συλλόγου Μητέρων του σχολείου μας (1954). Νοσταλγήσαμε την περσινή χρονιά που είχαμε παρουσιάσει μια γιορτή -αφιέρωμα στη μητέρα . Τότε ακόμα η μαμά «πετούσε» , κι εμείς την αγαπούσαμε παρόλα αυτά για πάντα ! Τώρα λόγω Κορωνοϊού όλα έχουν προσγειωθεί απότομα. Φέτος λοιπόν θα κάναμε κάτι στην τάξη, για να προσεγγίσουμε το θέμα αυτό .  Ξεκινήσαμε με την κυρία Μαρίνα, τη θεατρολόγο μας . Ένα τραγούδι μας συνεπήρε με τα λόγια και τη μουσική του. «Το σκοτεινό τρυγόνι». Οι στίχοι του Παπαδιαμάντη σκοτεινοί.

Η φωνή του Σωκράτη Μάλαμα κατάφερναν όμως  να τους φωτίσουν. Μαζί και τη δική μας παιδική ψυχούλα! Τα συναισθήματα ανάμεικτα !  Μοναδική στιγμή, αυτή που θα αποχαιρετήσουμε για πρώτη φορά τη μητέρα μας…Το καλλιτεχνικό «δέσιμο» την έκανε εύκολη και σχεδόν ευχάριστη. Νιώσαμε σαν να το ζούσαμε, με την βοήθεια των θεατρικών παιχνιδιών . Συνεχίσαμε με τον κύριο Στράτο. Όλο το συναίσθημα αποτυπώθηκε αβίαστα σε μια ζωγραφιά. Μια ευχή, για την δική μας μάνα, που είναι μοναδική για τον καθένα. Την επόμενη ώρα  με την κυρία Μαρία. Μια συζήτηση-παιχνίδι-προετοιμασία γι αυτή τη στιγμή . Το σχολείο δίνει ευκαιρίες . Αδράξαμε τη στιγμή για να προετοιμαστούμε γι αυτό το γεγονός που σίγουρα κάποτε θα συμβεί! ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ. Ας το κάνουμε τώρα σαν παιχνίδι !  Αξέχαστη η μέρα! Ευχαριστούμε την κυρία Μαρίνα, τον κύριο Στράτο και την κυρία Μαρία, που μας δίδαξαν ότι  οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για κάθε τι που θα συναντήσουμε, ειδικά όταν είναι προκαθορισμένο και βέβαιο .

ΥΓ: Στη χρονοκάψουλα του 2021 θα συμπεριλάβουμε και αυτή την δράση!  

                                            Τα παιδιά του Β2

 

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.