^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage004.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
515689

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 2 Οκτωβρίου 2017 έως 6 Οκτωβρίου  2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Α1: Σκυριώτη Μαρία, Α2: Ξηρού Σοφία , Β: Στεφανιάς Αντώνης, Γ1: Μπαχά Άννα - Μαρία, Γ2: Φαράκλας Στέφανος, Δ: Κωνσταντάκη Παναγιώτα, Ε: Αρμενάκης Σταμάτης, Στ1: Ψωμάκης Αντώνης, Στ2: Ανδρεάδης Γεώργιος.

Καλλιτέχνες εν δράσει

Ο θαλασσοπόρος

 

Τα παιδιά της Στ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, εμπνεύστηκαν από το ποίημα της Ρίτας Μπούμη " Ο θαλασσοπόρος" και εκφράστηκαν εικαστικά σαν γνήσιοι νησιώτες .

Θαλασσοπόρος ΣΤ΄

Τα παιδιά της Στ΄τάξης ξεκίνησαν τη σχολική τους χρονιά δημιουργικά. Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν εικόνες από στίχους της επιλογής τους από το ποίημα " Ο θαλασσοπόρος" της Ρίτας - Μπουμή - Παπά.
Α. Γλύκα

Ένας Αρλεκίνος από χαρτί, τάξη Δ1

Ο βενετσιάνικος μύθος μιλάει για μία φτωχή μητέρα που οι γειτόνισσες της χάρισαν ένα σωρό πολύχρωμα κουρελάκια για να κατασκευάσει μια αποκριάτικη φορεσιά. Όταν επιτέλους ο αρλεκίνος εμφανίστηκε στην πλατεία του Αγ. Μάρκου έγινε χαμός! Έτσι για άλλη μια φορά η συνεργασία και αλληλεγγύη έφερε πλούσιους καρπούς. Στο δρόμο της γειτονιάς των αρλεκίνων η τάξη μας χάραξε, έκοψε, σχεδίασε, χρωμάτισε, στόλισε και τελικά γίνανε όλα τα παιδιά οι αφοσιωμένοι γείτονες της θαλασσινής πολιτείας του Βροντάδου που μοιράζεται μαζί με τη Βενετία, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη την επιθυμία για θεότρελα μασκαρέματα.

Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια από το ΣΤ2

 
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 με τη βοήθεια της δασκάλας μας Αναστασάκη Ηρ. φτιάξαμε χειροποίητα κηροπήγια. Για αυτή την κατασκευή χρειαστήκαμε: 1 κομμάτι ξύλο, κουκουνάρες, διάφορα στολίδια, μια υγρή κόλλα, χρυσόσκονες και κεράκια ρεσό. Η δασκάλα μας μας πρότεινε για τα Χριστούγεννα να κάνουμε αυτή την υπέροχη κατασκευή, ως ενθύμιο για την τελευταία χρονιά μας στο Δημοτικό σχολείο. Την ευχαριστούμε πολύ.
Τα παιδιά της Στ2

 

Κουκλοθέατρο Κρήτης

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πήγαμε και την αρχαία κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε κουκλοθέατρο. Το έργο που παρακολουθήσαμε ήταν διασκευή. Οι κούκλες ήταν πολύ ευρηματικές και μεγάλες σε σχέση με τα άλλα κουκλοθέατρα. Ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως τρεις άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα ολόκληρο κουκλοθέατρο. Περάσαμε ευχάριστες στιγμές βλεποντάς το. Επίσης ωραίος ήταν ο τρόπος που κουνούσαν τα γράμματα της λέξης  ΤΕΛΟΣ.  Ήταν ένα ωραίο κουκλοθέατρο και όταν τελείωσε έδωσαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ένα «κουκλοενθύμιο» όπως το ονόμασαν για να μας το μοιράσουν. Παναγιώτα Σκιαθίτη

Η Φεγγαρόσουπα

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 τα παιδιά των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων παρακολούθησαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Χίου τη θεατρική παράσταση : " Η Φεγγαρόσουπα" που παρουσίασε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου σε σκηνοθεσία Αυγουστίνας Λυκουρίνα. Προσέφεραν μάλιστα συμβολικό ποσό κατά την είσοδό τους, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου. Τα παιδιά της Γ2 τάξης ενθουσίαστηκαν με το θεατρικό έργο που παρακολούθησαν και έτσι αργότερα στην τάξη τους αποτύπωσαν με χρώματα και γραμμές τα συναισθήματά και τις εντυπώσεις τους.
 

Το δικό μας Κουκλοθέατρο

Τα παιδιά της Β1 τάξης είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό μάθημα αισθητικής αγωγής την Τετάρτη 7 Μαίου 2014. Με την καθοδήγηση της κ. Αγγελικής Μουζήθρα - Μαμουνή έφτιαξαν καλτσόκουκλες και έπαιξαν κουκλοθέατρο. Με μοναδικό τρόπο, απλά υλικά όπως κομμάτια παλιών αγαπημένων ρούχων, κουμπιά, παλιές κάλτσες μετατράπηκαν σε φανταστικές κουκλίτσες. Τα παιδιά εισέπραξαν ξεκάθαρα το μήνυμα με βιωματικό τρόπο για την αναγκαιότητα επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Τίποτα δεν είναι σκουπίδι, εάν εμείς δεν το ρίξουμε στα σκουπίδια !!

Διακρίσεις στους διαγωνισμούς του Ναυτικού Μουσείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ  (Α’ Β’ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ  

ΕΠΑΙΝΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΣΕΖΕΝΙΑΣ  ΝΙΚΟΣ                          Α’ ΤΑΞΗ  1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΣΕΖΕΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ                           Α’ ΤΑΞΗ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ (Δ’ Ε’ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΕΑΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ 

ΤΣΑΜΠΛΑΚΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ                 ΤΑΞΗ Δ’ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΚΥΠΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ                         ΤΑΞΗ Δ’ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ 

ΧΟΥΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ                                     ΤΑΞΗ Δ’ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ                         ΤΑΞΗ Δ’ 1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου Χίου
το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 8 μμ. στις εγκαταστάσεις του.

Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα

Τα παιδιά της των Α1΄,Α2', Β΄και Γ1'2' τάξεων, δημιούργησαν τη δική τους αφίσα, στα πλαίσια καλλιτεχνικού διαγωνισμού που προβλέπει το πρόγραμμα "Προώθησης κατανάλωσης φρούτων". Αυτό υλοποιείται στο σχολείο μας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, περιλαμβάνοντας και  προσφορά φρούτων στα παιδιά. Για κάθε τμήμα δημιουργήσαμε ένα κολάζ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στο δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα.wink

 

Σχολική Πινακοθήκη

marita.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.