^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage016.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
522377

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 4 Δεκεμβρίου 2017 έως 8 Δεκεμβρίου 2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Παπακώστα Γ. Α1, Μοράκη Μ.  Α2, Τριανταφυλλάκης Σ. Β, Γιαννούλης Σ. Γ1, Πασβάντης Αλ. Γ2, Γιαννά Μ. Δ,Τσουκάρης Π. Ε, Καρυστιανός Ευ. Στ1,Μπαλακίτσας Λ.  Στ2.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Καλλιτέχνες εν δράσει

Στ2 τάξη και η Αυγή και ο Ανθός

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση: " Η Αυγή και ο Ανθός" από την ομάδα Hippo.Θα πούμε λίγα λόγια για την υπόθεση. Τα πρόσωπα ήταν ο Ανθός, ο μαύρος Καβαλάρης, η Βίδα και ο κακός Βασιλιάς. Η Αυγή είναι ένα όμορφο κοριτσάκι, που ψάχνει τον αδελφό της,αλλά αυτόν τον κυνηγάει ο μαύρος καβαλάρης. Η Βίδα είναι η κακιά βασίλισσα που η συνεργασία τους με τον κακό Βασιλιά γίνεται ακαταμάχητη . Αργότερα πιάνουν τη Αυγή αλλά μετανιώνουν για αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: Στ2 τάξη και η Αυγή και ο Ανθός

Περιγραφή χώρου

Τα παιδιά της Στ2 τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας - περιγραφή χώρου, περιέγραψαν το σχολείο τους. Στη συνέχεια εκφράστηκαν εικαστικά βάζοντας τη ψυχή τους και δείχνοντας την αγάπη τους για αυτό.

Ο θαλασσοπόρος

 

Τα παιδιά της Στ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, εμπνεύστηκαν από το ποίημα της Ρίτας Μπούμη " Ο θαλασσοπόρος" και εκφράστηκαν εικαστικά σαν γνήσιοι νησιώτες .

Θαλασσοπόρος ΣΤ΄

Τα παιδιά της Στ΄τάξης ξεκίνησαν τη σχολική τους χρονιά δημιουργικά. Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν εικόνες από στίχους της επιλογής τους από το ποίημα " Ο θαλασσοπόρος" της Ρίτας - Μπουμή - Παπά.
Α. Γλύκα

Ένας Αρλεκίνος από χαρτί, τάξη Δ1

Ο βενετσιάνικος μύθος μιλάει για μία φτωχή μητέρα που οι γειτόνισσες της χάρισαν ένα σωρό πολύχρωμα κουρελάκια για να κατασκευάσει μια αποκριάτικη φορεσιά. Όταν επιτέλους ο αρλεκίνος εμφανίστηκε στην πλατεία του Αγ. Μάρκου έγινε χαμός! Έτσι για άλλη μια φορά η συνεργασία και αλληλεγγύη έφερε πλούσιους καρπούς. Στο δρόμο της γειτονιάς των αρλεκίνων η τάξη μας χάραξε, έκοψε, σχεδίασε, χρωμάτισε, στόλισε και τελικά γίνανε όλα τα παιδιά οι αφοσιωμένοι γείτονες της θαλασσινής πολιτείας του Βροντάδου που μοιράζεται μαζί με τη Βενετία, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη την επιθυμία για θεότρελα μασκαρέματα.

Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια από το ΣΤ2

 
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 με τη βοήθεια της δασκάλας μας Αναστασάκη Ηρ. φτιάξαμε χειροποίητα κηροπήγια. Για αυτή την κατασκευή χρειαστήκαμε: 1 κομμάτι ξύλο, κουκουνάρες, διάφορα στολίδια, μια υγρή κόλλα, χρυσόσκονες και κεράκια ρεσό. Η δασκάλα μας μας πρότεινε για τα Χριστούγεννα να κάνουμε αυτή την υπέροχη κατασκευή, ως ενθύμιο για την τελευταία χρονιά μας στο Δημοτικό σχολείο. Την ευχαριστούμε πολύ.
Τα παιδιά της Στ2

 

Κουκλοθέατρο Κρήτης

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πήγαμε και την αρχαία κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε κουκλοθέατρο. Το έργο που παρακολουθήσαμε ήταν διασκευή. Οι κούκλες ήταν πολύ ευρηματικές και μεγάλες σε σχέση με τα άλλα κουκλοθέατρα. Ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως τρεις άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα ολόκληρο κουκλοθέατρο. Περάσαμε ευχάριστες στιγμές βλεποντάς το. Επίσης ωραίος ήταν ο τρόπος που κουνούσαν τα γράμματα της λέξης  ΤΕΛΟΣ.  Ήταν ένα ωραίο κουκλοθέατρο και όταν τελείωσε έδωσαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ένα «κουκλοενθύμιο» όπως το ονόμασαν για να μας το μοιράσουν. Παναγιώτα Σκιαθίτη

Η Φεγγαρόσουπα

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 τα παιδιά των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων παρακολούθησαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Χίου τη θεατρική παράσταση : " Η Φεγγαρόσουπα" που παρουσίασε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου σε σκηνοθεσία Αυγουστίνας Λυκουρίνα. Προσέφεραν μάλιστα συμβολικό ποσό κατά την είσοδό τους, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου. Τα παιδιά της Γ2 τάξης ενθουσίαστηκαν με το θεατρικό έργο που παρακολούθησαν και έτσι αργότερα στην τάξη τους αποτύπωσαν με χρώματα και γραμμές τα συναισθήματά και τις εντυπώσεις τους.
 

Το δικό μας Κουκλοθέατρο

Τα παιδιά της Β1 τάξης είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό μάθημα αισθητικής αγωγής την Τετάρτη 7 Μαίου 2014. Με την καθοδήγηση της κ. Αγγελικής Μουζήθρα - Μαμουνή έφτιαξαν καλτσόκουκλες και έπαιξαν κουκλοθέατρο. Με μοναδικό τρόπο, απλά υλικά όπως κομμάτια παλιών αγαπημένων ρούχων, κουμπιά, παλιές κάλτσες μετατράπηκαν σε φανταστικές κουκλίτσες. Τα παιδιά εισέπραξαν ξεκάθαρα το μήνυμα με βιωματικό τρόπο για την αναγκαιότητα επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Τίποτα δεν είναι σκουπίδι, εάν εμείς δεν το ρίξουμε στα σκουπίδια !!

Σχολική Πινακοθήκη

asasa.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.