^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage009.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
531080

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων για τη χορηγία έκδοσης του Αναμνηστικού Αποφοίτων καθώς και για την παράθεση αποχαιρετηστήριου δείπνου  σε εκπαιδευτικούς και παιδιά συνεχίζοντας την παράδοση για δεκαετίες . Επίσης ευχαριστεί  ιδιαίτερα και τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟ για τη χορηγία έκδοσης της Πρόσκλησης της Γιορτής Λήξης του σχολείου μας.

Ειδήσεις

Ας παίξουμε τους μεγάλους

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μμ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες αποχαιρετηστήρια γιορτή της έκτης τάξης, στο θεατράκι  του σχολείου μας. Τα παιδιά παρουσίασαν το έργο "Ας παίξουμε τους μεγάλους" του Αντώνη Δελώνη καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Θεσσαλίας σε διασκευή της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής του σχολείου μας Ανδριάνας Μαίστρου. Η παράσταση ήταν προιόν συνεργασίας των εκπαιδευτικών των τάξεων Κουφοπαντελή Λάμπρου και Νιαμονιτάκη Μαρίας καθώς και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Νίκου Μαχαιρά μουσικής, Γιώργου Γεροντίδη εικαστικών, Ανδριάνας Μαίστρου θεατρικής αγωγής και Αντωνίας Μπαχά Αγγλικών ρύθμιση ήχου.Όμως τον καταλυτικό ρόλο της προσπάθειας ανέλαβαν τα παιδιά, τα οποία κατάφεραν πραγματικά να παίξουν τους μεγάλους και να κερδίσουν το κοινό με τις υποκρίτικές τους ικανότητες, το ταλέντο τους, το ήθος τους καταφέρνοντας να περάσουν πλούσια κοινωνικά μηνύματα και να μας εντυπωσιάσουν. Είχαμε το "υλικό" και το τολμήσαμε! Μπράβο παιδιά !! Να συνεχίσετε να είστε παιδιά και να "παίζετε" μόνο τους μεγάλους.

Αθλητική Μέρα 2018

Η φετινή αθλητική μέρα είχε κάτι ξεχωριστό . Αυτό ήταν η συμμετοχή των γονέων οι οποίοι έπαιξαν και χόρεψαν μαζί με τα παιδιά τους. Παιχνίδια σκυταλοδρομίας σε συνδυασμό με παιχνίδια στόχου και αντίληψης ήταν μερικές από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν γονείς και παιδιά μαζί. Στο τέλος τα παιδιά κάθε τάξης χόρεψαν μαζί με τους γονείς παραδοσιακούς χορού. Όλο αυτό ήταν μια αφορμή εκπαιδευτικοί , γονείς και παιδιά να έρθουν πιο κοντά και οι σχέσεις μεταξύ τους να γίνουν ακόμα πιο έντονες και πιο δυνατές.

Επίσκεψη Στ΄ στη Βουλή των Ελλήνων 2018

 

Το ταξίδι στη Βουλή ήταν τρομερό! Μια τέλεια εμπειρία! Όπως και να έχει, μια ανάμνηση καλή. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ όσο και αν περάσει ο καιρός. Το Πλανητάριο μαζί με την Ακρόπολη ήταν κάτι μαγικό. Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είμαι παιδί. Ένα παιδί που θα πηγαίνει πίσω στο παρελθόν για να δει πόσο ωραίο ήταν. Λάμπρος Μπαλακίτσας

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη Στ΄ στη Βουλή των Ελλήνων 2018

Γ και Δ τάξεις στο Κάστρο της Χίου Ιούνιος 2018

Την Παρσκευή 8 Ιουνίου 2018 τα παιδιά των Γ΄και Δ΄τάξεων μαζί με τους δασκάλους του Βελαλή Βασίλη, Πίττα Άρτεμις, Δήμητρα Μακαρατζή καθώς και τον εκπαιδευτικό εικαστικών Γεώργιο Γεροντίδη και τη δασκάλα ειδικής αγωγής Γαρούφα Ευαγγελία , επισκέφτηκαν την έκθεση " Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας" στους χώρους των Οθωμανικών Λουτρών του Κάστρου της Χίου. Εκεί έχουν εκτεθεί και έργα των ίδιων των παιδιών και ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον εκπαιδευτικό εικαστικής αγωγής. Συνάμα οι δασκαλοί τους αναφέρθηκαν στη χρήση και την ιστορία του κτηρίου. Ακολούθως ξεναγήθηκαν σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα του Κάστρου της Χίου όπως: στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο Τουρκικό Κοιμητήριο και  στη Σκοτεινή Φυλακή όπου κρατήθηκαν οι πρόκριτοι του νησιού πριν τη μεγάλη Σφαγή της Χίου από τους Τούρκους. 
 

Τελική φάση σχολικών αγώνων στίβου 2018

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στο Στάδιο και Αμφιθέατρο Οινουσσών, η τελική φάση αγώνων στίβου δημοτικών σχολείων του νομού μας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ και την Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Δήμο Οινουσσών, το Ίδρυμα «Γ.Δ . ΛΕΜΟΣ», το Σύλλογο Φίλων Οινουσσών ( ΣΦΟ ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Συμμετείχαν 100 αθλητές –τριες από 19 σχολεία του νομού μας σε 12 αγωνίσματα ( 10 ατομικά και 2 σκυταλοδρομίες ) Η ομάδα του σχολείου μας που συμμετείχε με συνοδό τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Μπογιατζή Γεώργιο και  σημείωσε σημαντικές διακρίσεις συγκεκριμένα:

  • Γάνου Ελεάνα , τάξη Στ΄, 2η στο Vortex κοριτσιών
  • Παιδούσης Άγγελος, τάξη Στ΄ 3ος στο Vortex αγοριών
  • ( Ντεντάι Π, Φλάμος Α., Τζούμας Α., Σαραντινός Γ.) 6η στη σκυταλοδρομία αγοριών 4χ50 μ
    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Α1 και Α2 τάξεις στο φούρνο της γειτονιάς

Την Πέμπτη 31 Μαίου 2018, τα παιδιά των Α1 και Α2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το αρτοποιείο της γειτονιάς μας " Στου Μπούκιου" με τη συνοδεία των δασκάλων Άννας Κοκρή, Ειρήνης Πιταούλη και Ιωάννας Καρυώτη. Άκουσαν με προσοχή τον τρόπο παρασκευής ψωμιού και συζήτησαν για τη θρεπτική του αξία. Τέλος έπλασαν με ζυμάρι τα δικά τους ψωμιά και κουλούρια.

Ε & ΣΤ στο Κάστρο της Χίου

Σήμερα Πέμπτη 31 Μαίου 2018, η Στ΄τάξη καθώς και η Ε΄του  σχολείου μας επισκέφθηκαν το τιμημένο Κάστρο της Χίου και τα "Οθωμανικά Λουτρά". Η εκπληκτική αυτή επίσκεψη διήρκησε  όσο μια σχολική ημέρα και οι μαθητές έμειναν άφωνοι από ότι είδαν κι έμαθαν. Ένας κύριος λόγος που επισκέφθηκαν τα Λουτρά , ήταν τα έργα τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές δηλαδή την εικαστική έκθεση "Δημιουργώ Ανακυκλώνοντας". Μετά τη σημερινή ημέρα,όλοι  συνειδητοποιήσαμε πως δεν ζούμε σε ένα απλό νησί αλλά σε ένα ιστορικό μέρος!!! Στραβελάκης Νίκος τάξη Στ΄

Έπαινος συμμετοχής για το σχολείο μας

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό εικαστικών του σχολείου μας Γεροντίδη Γεώργιο που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να λάβουν μέρος σ' αυτόν τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό. Μπράβο παιδιά !!!

Σχολική Πινακοθήκη

asasa.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.