^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage009.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
527527

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 5 Μαρτίου 2018 έως 9 Μαρτίου 2018 βραβεύτηκαν τα παιδιάΠοδιά Ι. Α1, Στείρου Μ.  Α2,  Στεφανιάς Α.  Β Γεόμελος Ι. Γ1, Τσαουσάι Χρ Γ2 ,Μπουγιούκα Αν.  Δ, Φλάμος Αν.   Ε, Καρυστιανός Ευαγ.  Στ1, Τσαμπλάκου Μιχ. Στ2.

Ειδήσεις

Πειράματα στον ηλεκτρομαγνητισμό τάξη Στ΄

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κύριος Παναγιώτης Κατσάλας ο οποίος είναι Φυσικός και δάσκαλος. Μας έδειξε τα πειράματα από το 4ο Κεφάλαιο αυτό του ηλεκτρομαγνητισμού και απάντησε σε μερικά ερωτήματά μας. Το πρώτο πράγμα που μας έδειξε ήταν η σχέση του ηλεκτρομαγνητισμού με αυτή της Γης. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση  ήταν όταν μας εξήγησε πόσες γεννήτριες υπάρχουν στη ΔΕΗ και πως δουλεύουν. Μας έδωσε διάφορες μηχανές για να δούμε πως λειτουργούν. 'Ηταν μια συναρπαστική εμπειρία η οποία θα μας μείνει αξέχαστη και ελπίζουμε και κάποια άλλα σχολεία να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς.
Τσιρώνη Π. και Κατσάλα Ευαγ. Στ1

Η Γ΄τάξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου τα παιδιά της Γ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δαφνώνα επιτυγχάνοντας έτσι μια εισαγωγή στη θεματική ενότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας. Ήταν μια αποδοχή της πρότασης του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων που σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τη ΔΗΚΕΧ κατέληξε σε εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων στον δρόμο και την έγκαιρη απόκτηση ορθής κυκλοφοριακής αγωγής. 

Διαβάστε περισσότερα: Η Γ΄τάξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ένα Μουσείο στη Β΄τάξη

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 τα παιδιά της Β΄τάξης  του σχολείου μας με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Κόλλια Βασιλικής διοργάνωσαν μία έκθεση με παλιά αντικείμενα που τα περισσότερα δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Αφορμή ήταν το κεφάλαιο του μαθήματος της Γλώσσας " Μες στο Μουσείο" και το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά για τα παλιά παιχνίδια , σκεύη  και αντικείμενα αλλά και για το πως αυτά χρησιμοποιούνταν. Το αυτοσχέδιο αυτό λαογραφικό μουσείο οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας της Β΄τάξης και ξεναγήθηκαν σε αυτό σχεδόν όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους, γιατί μας γέμισαν εμάς τους μεγαλύτερους έντονες αναμνήσεις.

Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά τάξη Δ΄

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα του Ολοήμερου τα παιδιά της Δ΄τάξης με τη βοήθεια της κ. Στέλλας Παιδούση παρασκεύασαν κουλουράκια με βάση το ελαιόλαδο, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας " Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο". Ζύμωσαν , φούρνισαν και στο τέλος μαζί με το δάσκαλό τους κ.  Βασίλη Βελαλή γεύτηκαν παραδοσιακά κουλουράκια με αγνό ελαιόλαδο. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Παιδούση για τη συμβολή της , σε αυτήν την διαφορετική και ωραία εμπειρία που έζησαν τα παιδιά της τάξης.

Αποκριάτικη γιορτή 2018

Σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 τελευταία της Αποκριάς τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου οργάνωσαν για κάθε τμήμα του σχολείου μια δραστηριότητα -παιχνίδι για να παίξουν οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές τους στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου. Συγκεκριμένα για την Α΄τάξη έφτιαξαν μουσικά πακέτα που οι μικροί μαθητές έπρεπε να ξετυλίξουν σιγά σιγά για να βρουν το κρυμμένο δώρο. 

Διαβάστε περισσότερα: Αποκριάτικη γιορτή 2018

Ο Θησέας, κουκλοθέατρο Κρήτης

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ την εξαιρετική παράσταση κουκλοθεάτρου " Ο Θησέας" που παρουσίασε το " Κουκλοθέατρο Κρήτης". Τα παιδιά ενθουσίαστηκαν από το θέαμα αλλά συνάμα εισέπραξαν και το μήνυμά του. Αξίζει να διαβάσετε τι έγραψε μετά την παράσταση ο μαθητής της Στ2 τάξης Στραβελάκης Νίκος, ο οποίος κατανόησε πλήρως και συνειδητοποίησε βαθιά την προσφορά του θεάτρου αλλά και της τέχνης γενικότερα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες. Παραθέτουμε το κειμενό του σε μορφή εικόνας.Παράλληλα παρουσιάζουμε ζωγραφιές όλων των παιδιών του σχολείου μας που αποτυπώνουν με γραμμές και χρώματα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για αυτή την παράσταση.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Θησέας, κουκλοθέατρο Κρήτης

Βασιλόπιτα στις τάξεις από το Σύλλογο Γονέων 2018

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας συνεχίστηκε η παράδοση της κοπής της Βασιλόπιτας σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας, με την προσφορά δώρων σε κάθε τυχερό. Συγχαρητήρια σε όλους με την ευχή να είναι πάντα   καλότυχοι .

Τα Χριστούγεννα, Ο Θεός γίνεται άνθρωπος

Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017,  αποφάσισε να τιμήσει έμπρακτα έναν θρησκευτικό ηγέτη του Βροντάδου. Καλέσαμε τον παπά Κήρυκα, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Κηρύκου, όχι μόνο επειδή είναι αφοσιωμένος Λευίτης, αλλά και επειδή έχει αφήσει το στίγμα του στον εθελοντισμό και στην κοινωνία των πολιτών της Χίου. Δίνει πάντα το δυναμικό παρόν στο Σύλλογο Γονέων, στο Προσκοπικό Κίνημα, στο Κατηχητικό Σχολείο, στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Τα Χριστούγεννα, Ο Θεός γίνεται άνθρωπος

Ο Άγιος Βασίλης στο γραφείο των δασκάλων

Μια ευχάριστη  έκπληξη μας περίμενε σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ο Άγιος Βασίλης άφησε τα ίχνη του στο γραφείο των δασκάλων του σχολείου μας. Τον ευχαριστούμε που μας θυμήθηκε και φέτος, αναγνωρίζοντας το ρόλο των εκπαιδευτικών και τις καθημερινές δυσκολίες του. Σπάνια έχουμε τόσο ευχάριστες εκπλήξεις στο σχολείο μας και αυτή μας δίνει περισσότερο κουράγιο για να προσφέρουμε και εμείς στα παιδιά. Να είσαι πάντα καλά Τζ. 

Σχολική Πινακοθήκη

velali.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.