^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17

Την εβδομάδα από 29 Μαϊου 2017 έως 2 Ιουνίου 2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Ξηρός Χ.Α, Φαράκλα Ι. Β1, Λυμπέρης Φ. Β2, Παπασταματίου Ε. Γ, Μαiστράλης Φ. Δ, Καρυστιανός Ε.Ε1, Χαβιάρα Ειρ. Ε2, Τετώνη Ι. Στ΄.

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage014.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
505283

Ειδήσεις

Εορτή Λήξης 2016 - 17

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00μμ στο υπαίθριο θεατράκι του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Λήξης του σχολικού έτους 2016-17. Αυτή περιελάμβανε: α)απολογισμό του απερχόμενου Σχολικού Συβουλίου του σχολείου μας. β) βράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας " ο βιβλιοφάγος" 
που οργάνωσε για τρίτη χρονιά το Σχολικό Συμβούλιο γ) παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τα παιδιά της Στ΄τάξης που μας αποχαιρέτησαν. Για την πραγματοποίηση του θεατρικού δρώμενου συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας : Νιαμονιτάκη Μ. δασκάλα της Στ΄τάξης, Μαΐστρου Αν. εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής, Μαχαιράς Ν. εκπαιδευτικός μουσικής, Κοκολάκη Ελ. εκπαιδευτικών εικαστικών και Μπαχά Αντ. εκπαιδευτικός Αγγλικών στη διαχείριση του ήχου. Το έργο είχε τίτλο: "Σώπα Δάσκαλε" και ήταν ανθολόγηση κειμένων Ελλήνων λογοτεχνών που αντλούσε τη θεματολογία του από τις  αναμνήσεις σχολικών τους χρόνων. δ) απονομή Τίτλου Σπουδών και αναμνηστικού εντύπου προσφορά του Συλλόγου Γονέων του σχολείου στους αποφοίτους και τέλος ε) αποχαιρετιστήριο δείπνο στη δασκαλόπετρα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προσφορά του Συλλόγου Γονέων.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή Λήξης 2016 - 17

Αγώνες στίβου Γ΄Φάση τελική Οινούσσες

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 πήγαμε όλοι η Στ΄τάξη στις Οινούσσες. Εκεί αγωνίστηκαν ο Μαργώνης Κ., ο Νέος Π. που κατέκτησε την 1η θέση στις ρίψεις, η Φουτάκη Ζ. που πήρε τη 2η θέση στο ύψος, η Παπαχρήστου Μ. που κατέκτησε την 3η θέση στα 50 μ., και η Καλλίτση Α. που κατέλαβε τη 2η θέση στο μήκος από τη  Στ΄τάξη. Επίσης αγωνίστηκαν από την Ε΄τάξη η Τσιρώνη Π και η  Χαλού Αρ. Αξίζουν σε όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν, ταξίδεψαν και προσπάθησαν.  Αργυρώ Καλλίτση

Μαστίχα υποβρύχιο

Την Παρασκευή 26 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Μαρία Φαφαλιού, μετά από πρόσκληση που της απευθύναμε, με αφορμή την τριήμερη έκθεση  βιβλίου. Τα παιδιά των Β1 και  Β2 τάξεων είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν, να παρουσιάζει ( με τον δικό της μοναδικό, θεατρικό τρόπο) τα έργα της, " Μαστίχα υποβρύχιο" και  "Γλυκόξινη αγάπη" αντίστοιχα. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ακούνε ήχους των παραμυθιών από αυτοσχέδια όργανα! Ήχους, όπως της βροντής, της βροχής, των κυμάτων κ.ά. Πριν φύγει, η Μαρία Φαφαλιού δώρισε στη σχολική μας βιβλιοθήκη ένα ακόμη αντίτυπο του έργου της " Μαστίχα υποβρύχιο"... Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή, δημιουργική συνέχεια!!

Ευχαριστήριο για την Έκθεση Βιβλίου 2017

Η Σχολική Κοινότητα νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία η Έκθεση Βιβλίου που οργάνωσε το σχολείο μας. Συγκεκριμένα  τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων Μανδηλαρά Φ., Βροχαρίδου Αν. και Φαφαλιού Μ. που με προθυμία επισκέφθηκαν το σχολείο κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Βιβλίου και συνεργάστηκαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς , σε μια προσπάθεια καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας. Επίσης ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς αλλά και το προσωπικό του σχολείου μας που υποστήριξαν με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους την Έκθεση Βιβλίου αλλά και τις παράλληλες δραστηριότητες. Ιδιαιτέρως την εκπαιδευτικό Αγγλικών του σχολείου μας Μπαχά Αντωνία και  τη σχολική βοηθό Κουκουλάκη Μαριάνα οι οποίες είχαν το συντονισμό και την οργάνωση της Έκθεσης.

Στ τάξη στη Βουλή των Ελλήνων

Τα παιδιά της Στ΄τάξης ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα και  επισκέφθηκαν και φέτος τη Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο "Πλανητάριο" και στο "Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού". Επίσης επισκέφτηκαν το Λόφο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Τα παιδιά συνόδευσαν οι δασκάλες Νιαμονιτάκη Μαρία και Γαρούφα Ευαγγελία αλλά και αρκετοί γονείς τους που υποστήριξαν το έργο τους και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄& Γ΄τάξεων Μάης 2017

Την Πέμπτη 11/5/17 τα παιδιά της  Α΄ και Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν με πρωτοβουλία των δασκάλων τους  τη βιοτεχνία παστελιού «Το πατροπαράδοτο» στο Νεχώρι και το μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Γεύτηκαν το νόστιμο παστέλι και λουκούμι, εντυπωσιάστηκαν με τους χώρους του μοναστηριού. Άκουσαν με προσοχή τα λόγια της ξενάγησης από τον κύριο Βασίλη και ξαπόστασαν στη δροσερή, γεμάτη λουλούδια αυλή του μοναστηριού.

Αγώνες Στίβου 2017 , Β΄φάση


Το σχολείο μας έλαβε μέρος στη Β΄φάση αγώνων στίβου που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου στις 4/5/2017. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια μας, κάθώς και ο γυμναστής τους Μπογιατζής Γ.  Ακολουθούν τα αποτελέσματα με τις διακρισεις των παιδιών του σχολείου μας:

Διαβάστε περισσότερα: Αγώνες Στίβου 2017 , Β΄φάση

Επίσκεψη 1ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου 2017

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος: " Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό" επισκέφθηκαν το σχολείο μας σε δύο διαφορετικές μέρες τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου μαζί με τις δασκάλες τους. Γνώρισαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του νέου σχολείου τους, έκαναν μάθημα μαζί με τα παιδιά της Α΄τάξης. Ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντησή τους με τα παιδιά της Στ΄ του σχολείου μας τα οποία φέτος θα το αποχαιρετίσουν. Βρέθηκαν μαζί και φωτογραφήθηκαν  στην αίθουσα της Στ΄τάξης.

Μαγιάτικο στεφάνι από το Β1


" Ο Μάης είναι μουσική από παλιό τραγούδι από κλαδί ροδακινιάς και λεύκας χνούδι ..."

Τα παιδιά της Β1 τάξης έφτιαξαν ένα στεφάνι (κολλάζ) για να υποδεχτούν ... το Μάη που έρχεται.

Σχολική Πινακοθήκη

xouli_1.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.