^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ School Radio

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 12:30 μμ έως 1 :15 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων 2018-19

Μετρητής ΠΣΔ

Μετρητής επισκεπτών

Europ. Quality Label

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage004.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
636399

Αγωγή Υγείας

Φρουτοσουβλάκια από την Α΄τάξη

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 τα παιδιά της Α΄τάξης έφεραν φρέσκα φρούτα εποχής και αφού συζήτησαν για τη διατροφική τους αξία, παρακολούθησαν την παρασκευή φρουτοσαλάτας την οποία απόλαυσαν με ενθουσιασμό. Η δραστηριότητα  έγινε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με τη φροντίδα των δασκάλων Άννας Κοκρή, Βασιλικής Κόλλια και Ειρήνης Πιταούλη.

Φρουτοσαλάτα από το Α1

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τα παιδιά της Α1 τάξης ασχολήθηκαν με τα φρούτα εποχής, πληροφορήθηκαν για τις βιταμίνες  του καθενός και συζήτησαν για τη διατροφική αξία τους γενικότερα. Στη συνέχεια έφτιαξαν μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα εποχής, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ.Ειρήνης Πιταούλη και της κ. Ευαγγελίας Γαρούφα. Τέλος, την απόλαυσαν οπτικά και κυρίως...  γευστικά!

Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής μάθαμε για το " Αναπνευστικό Σύστημα" δηλαδή για το πως αναπνέει ο άνθρωπος. Με αφορμή αυτό κάναμε αναφορά στο κάπνισμα το οποίο κάνει κακό στον οργανισμό μας.Η κυρία μας, μας ανέθεσε μια εργασία για το κάπνισμα και αυτή ήταν μια ζωγραφιά.Έτσι εμείς τα παιιδιά της Στ1 φτιάξαμε τις δικές μας ζωγραφιές. Στη συνέχεια προσθέσαμε συνθήματα κατά του καπνίσματος. Ειρήνη Ευωδιά, τάξη Στ1

Συνταγές με ελαιόλαδο τάξη Δ1

Ο χυμός της ελιάς είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια η πιο πολύτιμη ουσία μετά το σιτάρι στη Μεσόγειο. Με λάδι έχριζαν τους βασιλείς, με ελαιόλαδο αλείπτει ο παπάς το νεοφώτιστο. Το λάδι ήταν το κυριότερο προϊόν περιποίησης σώματος που συμμετείχε στην κατασκευή σαπουνιού και στην Κατοχή μας έσωσε από τον λιμό. Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας έτρωγαν άγρια χόρτα με λίγο λαδάκι.Η χρήση ελαιόλαδου είναι για την κορυφαία Ιατρική του Χάρβαρντ το κυριότερο όπλο για την προστασία της καρδιάς. Τώρα που η μεσογειακή διατροφή έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, οι μαθητές του Δ1 τμήματος σας προτείνουν  μια παλέτα γαστρονομικής πανδαισίας τόσο μα τόσο υγιεινής μιας και βασίζεται στο ελαιόλαδο. 

Κυκλοφορώ με Ασφάλεια

Πεζοπορία

Στα πλαίσια του εορτασμού της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με πρόταση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, εκπαιδευτικοί και παιδιά απόλαυσαν, ένα διαφορετικό πρωινό κοντά στη φύση που τους περιβάλλει. Πραγματοποίησαν πεζοπορική διαδρομή από το σχολείο μέχρι την πηγή της Μέσα Κλειδούς. Γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και αγνάντευσαν το φαράγγι του Φαγάνου, οι "Αγελούδες" είχαν ήδη κρυφτεί. Τα βιώματα έντονα, τα χρώματα ποικίλα, η μουσική της φύσης μαγευτική η εμπειρία μοναδική.

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας 2015

 

Τα παιδιά της Β΄τάξης με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Κοκρή Αν. έλαβαν μέρος στον εορτασμό της Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας, σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015. Κατασκεύασαν ένα κολάζ, όπου εκεί αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, δίνοντας έτσι το δικό τους παρών στον εορτασμό.

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη σωστή διατροφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, τα παιδιά της Στ2 με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Ζαννίκου Β. συζήτησαν στην τάξη τους λόγους, που οδηγούμαστε σε αυτή, καθώς και ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να ακολουθούμε, ώστε να την αποφύγουμε. Κατέληξαν ομόφωνα στο ότι  πρέπει να αγαπάμε τη μεσογειακή διατροφή και κατασκεύασαν  αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια. Στόχος των παιχνιδιών είναι να ξεκαθαριστεί , ποιες τροφές πρέπει να έχουμε στη διατροφή μας και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε! 
 

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής κατά της Παχυσαρκίας, Εκπαιδευτικό Υλικό

Το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό προέρχεται από την ισοσελίδα του εθνικού προγράμματος ΕΥΖΗΝ
Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, και αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ έχει σχεδιάσει ενημερωτικό υλικό το οποίο απευθύνεται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και 

άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη. Το ενημερωτικό υλικό αποτελείται από παρουσιάσεις οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς μέσα στη τάξη, αλλά και υποστηρικτικό υλικό με τις σχετικές οδηγίες για την υλοποίηση της παρουσίασης στους μαθητές.

Δείτε και κατεβάστε εδώ τη διαδραστική παρουσίαση "Τα μυστικά της Υγείας ... για μικρούς μαθητές", για μαθητές Δημοτικού, καθώς και το συνοδευτικό υλικό με οδηγίες προς τους Δασκάλους για τη διεξαγωγή της παρουσίασης στο σχολείο. 

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.