^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage011.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
521856

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 27 Νοεμβρίου 2017 έως 1 Δεκεμβρίου 2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Πάσσας Παν. Α1, Ζίγλης Δ.  Α2, Ισκή Μιχ. Β, Μιχαηλίδης Στρ. Γ1, Σαρρή Ασπ. Γ2, Κριτούλης Κυρ. Δ,Καράβα Έφ. Ε, Παιδούσης Αγ. Στ1, Σαραντινός Γ.  Στ2.

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Σχολικές Γιορτές

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2017

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τα παιδιά των δύο τμημάτων της Γ΄τάξης με την πρωτοβουλία των δασκάλων τους Πίττα Αρτ. και Μακαρατζή Δ. παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με θέμα τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973. Το πλαισίωσαν με τραγούδια που τους δίδαξε ο εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής Μαχαιράς Ν και διακόσμησαν το χώρο με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου μας Γεροντίδη Γ

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2017

Πρόσκληση Γιορτής "Πολυτεχνείου" 2017

 

Η Γ΄ Τάξη του Σχολείου μας σας προσκαλεί στην εκδήλωση  - αφιέρωμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ Τάξης

Η Χίος Ελευθέρα

Εξαιρετική παρουσίαση του Μιχάλη Πλακωτάρη με το Χρονικό της απελεθεύρωσης της Χίου από τον Τουρκικό ζυγό το 1912

Εορταστικές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 1940

Με ποικιλία δράσεων και πρωτοβουλιών το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ. Συγκεκριμένα τα παιδιά της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Βελαλή Βασίλη μας παρουσίασαν το χρονικό του πολέμου του 1940, με τίτλο " Ήταν μια φορά ο πόλεμος".  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των μαχητών του Αίπους, παρακολούθηση από το σημαιοφόρο και τους παραστάτες την επόμενη μέρα της δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα με την παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν όλες αυτές τις δράσεις.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου (2017)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο εορτασμός της εθνικής επετείου για την Ελληνική  Επανάσταση του 1821 αλλά και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την εορτή ανέλαβαν να πλαισιώσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των δυο τμημάτων της Ε΄τάξης του σχολείου μας. Παρουσίασαν της βιογραφίες των ηρώων του ΄21 συνοδεύοντας τις αφηγήσεις τους με τραγούδια και χορό. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και συγκινητικό. Συνεργάστηκαν για αυτό οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων  της Ε΄τάξης Κουφοπαντελής Λάμπρος και Πίττα Άρτεμις αλλά και ο μουσικός του σχολείου μας Μαχαιράς Νικόλαος, η εικαστικός Κοκολάκη Ελένη και ο γυμναστής του σχολείου μας Μπογιατζής Γεώργιος. 

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 25ης Μαρτίου (2017)

Προετοιμασία γιορτής 25ης (2017)

Εορτή Υπαπαντής 2017

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2015 μετά τον εκκλησιασμό παρακολουθήσαμε,στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ, όλοι μικροί μεγάλοι τη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά της Α΄και Γ΄τάξης με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Υπαπαντής του Κυρίου.

 Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες από τη σχολική μας κοινότητα για να τιμήσουμε την ιστορική ίδρυση του "Συλλόγου Μητέρων" του σχολείου μας και να αναδείξουμε τη σημαντική συμβολή των γονέων στην σχολική πράξη και καθημερινότητα. Η γιορτή φέτος ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου μας, παιδιών των τάξεων αλλά και γονέων. Επίσης για πρώτη φορά φέτος τα σκηνικά τα έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά και η μουσική  υπόκρουση ήταν ζωντανή την ώρα των παραστάσεων. 

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή Υπαπαντής 2017

Γιορτή Πολυτεχνείου 2016

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 τα παιδιά της Δ΄τάξης με την υποστήριξη της δασκάλας τους Αναστασάκη Ηρ. και των εκπαιδευτικών μουσικής Μαχαιρά Ν. και εικαστικών  Κοκολάκη Ελ. παρουσιάσαν το χρονικό της εξέγεργης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η οποία δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη κατάλληλα, ώστε να εκτελεί πλήρως την αποστολή της. Ελπίζουμε στο μέλλον όλη η σχολική κοινότητα να συνδράμει ώστε η αίθουσα εκδηλώσεων να αποκτήσει πλήρη εκπαιδευτική και όχι μόνο λειτουργικότητα.

Γιορτή Λήξης 2015 - 16, 100 χρόνια 1ο Δημοτικό

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:30 μμ πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θεατράκι του σχολείου μας η αποχαιρετιστήρια γιορτή για το τρέχον σχολικό έτος. Τα παιδιά της Στ ΄τάξης παρουσίασαν δραματοποιημένες αφηγήσεις παλαιών μαθητών/τριων  του σχολείου μας που βρίσκονται αποτυπωμένες στο ιστορικό Λεύκωμα και οι οποίες είχαν διασκευαστεί κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Παντελίδη Γ. και Αναστασάκη Ηρ. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δασκάλες της Στ΄τάξης Νιαμονιτάκη Μ. και Αναστασάκη Ηρ. Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια λειτουργίας του διδακτηρίου του σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και παιδιά αλλά και η συγγραφέας του Λευκώματος και μαθήτρια του σχολείου μας Δρ φιλολογίας Τσιροπινά Στέλα καθώς και η πρώην διευθύντρια του σχολείου,που επιμελήθηκε και την έκδοσή του, Τσιροπινά Έφη. 

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Λήξης  2015 - 16, 100 χρόνια 1ο Δημοτικό

Το χρονικό της Επανάστασης ΄21

Τα παιδιά της Ε΄τάξης με τη φροντίδα του δασκάλου τους Βελαλή Β. παρουσίασαν το Χρονικό της Επανάστασης του ΄21, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ. Την επιμέλεια του ήχου και της εικόνας είχε η εκπαιδευτικός Αγγλικών του σχολείου μας Μπαχά Αντ., ενώ τη διδασκαλία των χορών επιμελήθηκε ο γυμναστής του σχολείου μας Μπογιατζής Γ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μικρούς και μεγάλους, γιατί κατόρθωσαν να μας μυήσουν στο κλίμα και στα γεγονότα της εποχής, στοχεύοντας στην τόνωση της ιστορικής - εθνικής μας μνήμης. 

Δείτε αποσπάσματα από τη γιορτή ...

Διαβάστε περισσότερα: Το χρονικό της Επανάστασης ΄21

Παραμυθένια Υπαπαντή 2016

Στον αστερισμό των παραμυθιών ταξίδεψαν φέτος τα παιδιά της Β΄και Γ΄ τάξης του σχολείου μας ,στα πλαίσια του εορτασμού της Υπαπαντής. Συνέχισαν με επιτυχία την παράδοση του σχολείου μας να τιμά τη μέρα αυτή κάθε χρόνο τη " Μητέρα" με εορταστική εκδήλωση. Θυμίζοντας σε όλους μας την ίδρυση του πρώτου Συλλόγου Μητέρων του σχολείου μας το 1952, τριάντα χρόνια  πριν ακόμη καθιερωθεί ο θεσμός του Συλλόγου Γονέων στα σχολεία. Συγχαρητήρια στις δασκάλες που επιμελήθηκαν την παρουσίαση των παραμυθιών, στα παιδιά που ξεδίπλωσαν αβίαστα το πλούσιο ταλέντο τους αλλά και στους γονείς που με κάθε μέσο και τρόπο βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν  οι παραστάσεις. Παρακολουθήστε στη συνέχεια βιντεσκοπημένα αποσπάσπατα από τη γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα: Παραμυθένια Υπαπαντή 2016

Πρόσκληση γιορτής Υπαπαντής 2016

 
«Τα παραμύθια είναι σαν τα όνειρα. Δεν έχουν ηλικία, δεν έχουν εποχή και δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας μαγεύουν …»
Γι΄ αυτό κι οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ τάξης σάς προσκαλούν στην αίθουσα του ΦΟΒ την 
Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα  9:15 πμ
 
για να ταξιδέψετε μαζί  τους  με τα θεατρικά έργα: « Ο Βασιλιάς και το αλάτι» και  « Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας». 
Οι δασκάλες
κ. Ντίλη  Καλλιόπη κ. Μπουνόβα Μαρία

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2015 Α΄τάξη

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2015 τα παιδια της Α΄τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πιταούλη Ειρ. και Κοκρή Αν. παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση "Το αστέρι της Βηθλεέμ". Το σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας απόλαυσε τις καλλιτεχνικές ικανότητες των παιδιών, τα εντυπωσιακά τραγούδια, την εορταστική μουσική και θαύμασε το πολύπλευρο ταλέντο τους. Συγχαρητήρια σε όλους! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΦΟΒ για την παραχώρηση της αίθουσας, στην Μπαχά Τ. για την τεχνική στήριξη, στην Πίττα Αρτ. για τη φωτογράφιση και στην Πουλάκη Αν. για το σκηνικό της Φάτνης.
Μπορείτε στη συνέχεια να παρακολουθήσετε αποσπάσματα βίντεο από τη γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2015 Α΄τάξη

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

 

Μετά την παρακολούθηση της γιορτής της 17 Νοέμβρη  από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης, ανεβήκαμε στις τάξεις. Αφού ακούσαμε και τραγουδήσαμε κάποια τραγούδια για τη σημερινή μέρα, εικονογραφήσαμε το τραγούδι <<Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο>>, κάνοντας όποιες λέξεις μπορούσαμε με εικόνες. Άρεσε πολύ στα παιδιά αυτή η διαδικασία, γιατί έβαλαν και τη δική τους πινελιά σ αυτή τη μέρα! Και του χρόνου! 

Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 τα παιδιά της Δ1 και Δ2 τάξεων του σχολείου μας, με την επιμέλεια των δασκάλων τους , παρουσίασαν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης το έργο της Καλογεράκη Μαρίας " Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;" από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". Με εργαλείο την αφήγηση αλλά και με συνοδεία μουσικής και εικόνων , επεδίωξαν να ερμηνεύσουν και να εξηγήσουν με απλά λόγια στους γονείς και τους συμμαθητές τους το χρονικό και τη σημασία της γιορτής του Πολυτεχνείου. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά της δασκάλας του σχολείου μας Πίττα Άρτεμις στα τελευταία θλιβερά γεγονότα στο Παρίσι αλλά και η σύνδεσή τους με τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εργασία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέπραξαν, ώστε να πραγματωθεί η γιορτή αυτή.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη γιορτή:

Διαβάστε περισσότερα: Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

Δράσεις στα πλαίσια του εορτασμού για την Απελευθέρωση της Χίου

Στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του νησιού μας από τον τουρκικό ζυγό, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου, δράσεις που συνδέονται άρρηκτα με τις ιστορικές μας  μνήμες αλλά και με την τοπική μας ιστορία. Αυτές περιελάμβαναν επίσκεψη στην έκθεση κειμηλίων, τεκμηρίων και αναφορών σχετικών με τη μάχη του Αίπους, που επιμελήθηκε και διατηρεί το Μουσείο του ΦΟΒ, παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση της Μουσειοσκευής με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που αφορά το ιστορικό αυτό γεγονός. Τέλος έγινε κατάθεση στεφάνων στους ανδριάντες των ηρώων της Μάχης του Αίπους στην πλατεία του ΦΟΒ, Ν. Ρίτσου και Ι. Παστρικάκη, τη συμβολή των οποίων τα παιδιά του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να αποτιμήσουν ιδιαίτερα μετά από τη γνωριμία της ζωής και του έργου τους.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας τον εορτασμό της επετείου του Έπους του ΄40, με κατάθεση στεφάνων, συμμετοχή στην δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου και τέλος με την παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου. Συγχαρητήρια σε όλους!

Ενθύμιον 1940

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσιάζουμε αδημοσίευτη φωτογραφία με τα παιδιά της Α΄τάξης του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 1939-40.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Δέσποινα Τσακού - Μπαχά για την προσφορά της φωτογραφίας.

Γιορτή Λήξης Σχ. Έτους 2014 - 15

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θεατράκι του σχολείου μας η Γιορτή Λήξης του τρέχοντος σχολικού έτους. Είναι συνήθεια χρόνων πλέον να διοργανώνεται από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Στ΄τάξης, τα οποία μας αποχαιρετούν. Φέτος πρωτοτύπησαν οι υπεύθυνες δασκάλες Ζαννίκου Β και Κοκκίνου Δ. και παρουσίασαν μια ταινία με τίτλο: " Η τελευταία Μαύρη Γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και σκηνοθέτιδες τις ίδιες. Ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι στο γήπεδο μπάσκετ , που επιμελήθηκαν με κάθε φροντίδα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας. Συγχαρητήρια στις εκπαδευτικούς για την οργάνωση και υλοποίηση της γιορτής. 

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Λήξης Σχ. Έτους 2014 - 15

Πασχαλιάτικες δραστηριότητες των παιδιών

Τα παιιδιά της Α΄τάξης με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Ντίλη Κ., τις τρεις τελευταίες μέρες πριν να κλείσει το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα, με τη βοήθεια μητέρων της τάξης: Έβαψαν και διακόσμησαν πασχαλινά αυγά, έπλασαν και φούρνισαν πασχαλινά κουλουράκια και κατασκεύασαν καλαθάκια και τα γέμισαν λογιών λογιών λιχουδιές. Εισήλθαν ενεργά και βιωματικά στο πνεύμα των εορταστικών ημερών. Η συμβολή των μητέρων στις δράσεις που αναπτύχθηκαν, ήταν καθοριστική, για αυτό τις ευχαριστούμε θερμά. Τα παιδιά της Δ1 τάξης με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Αναστασάκη Ηρ. διακόσμησαν ευφάνταστα τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες. Ενώ τα παιδιά της Ε1 τάξης κατασκεύασαν ένα ομαδικό κολάζ, αποτυπώνοντας τα δικά τους πασχαλινά αυγά.

Πορτραίτα ηρώων ΄21

Πριν από λίγες μέρες ο κύριος και η κυρία μάς ανακοίνωσαν ότι είχαμε αναλάβει τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Το ακούσαμε με χαρά. Θα παρουσιάζαμε μια διασκευή της Ελένης Ακάμπαλη " Τα παγωμένα πορτραίτα των ηρώων του 21". Στην διάρκεια της προετοιμασίας αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα. Έπρεπε να μάθουμε τραγούδια, να συντονιστούμε με τους μουσικούς μας, να παροσιάσουμε δυο χορούς και να υποδυθούμε και τον ρόλο μας. Παρά τις δυσκολίες "τα βγάλαμε πέρα". Μετά την παράσταση αισθανθήκαμε ανακούφιση αλλά και υπερηφάνεια που είμαστε "ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ". Αυτός δεν ήταν ο στόχος;
Τα παιδιά της Ε΄τάξης.

Διαβάστε περισσότερα: Πορτραίτα ηρώων ΄21

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.