^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ School Radio

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 12:30 μμ έως 1 :15 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων 2018-19

Μετρητής ΠΣΔ

Μετρητής επισκεπτών

Europ. Quality Label

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage003.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
636408

Σχολικές Γιορτές

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2019

Τα παιδιά της Δ΄τάξης με πρωτοβουλία των δασκάλων τους Πίττα Άρτεμις και Κουφοπαντελή Λάμπρου παρουσίασαν στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 τη γιορτή που είχαν προετοιμάσει με αφορμή τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 με αφήγηση, τραγούδια και χορό  έτσι ζωντάνεψαν την ιστορική μνήμη και μας έβαλαν μπροστά στις ευθύνες μας για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς υπευθύνους των τάξεων αλλά και στο μουσικό Δεσπότη Κ. και το γυμναστή Μπογιατζή Γ, αλλά πάνω από όλα συγχαρητήρια  στα παιδιά για το θέαμα και το μήνυμα που μας προσέφεραν. Ακολούθως σύσωμο το σχολείο συμμετείχε στη στεφάνωση στο Ηρώο στην πλατεία του ΦΟΒ. Και τέλος αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου μας έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης για την εθνική  μας γιορτή.

Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 τα παιδιά της Β΄τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών των τάξεων τους αλλά και και των εκπαιδευτικών μουσικής, εικαστικών και θεατρικής αγωγής παρουσίασαν στους γονείς και στα παιδιά του σχολείου αντίστοιχα το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά : " Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας". Με εφάνταστο και δημιουργικό τρόπο ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους συνεχίζοντας την παράδοση για δεκαετίες που θέλει το σχολείο μας κόντρα στα σημεία των καιρών,να γιορτάζει τη χριστιανική ημέρα της Υπαπαντής την ίδρυση του Συλλόγου Μητέρων και κατ΄επέκταση να τιμά όλες  τις μητέρες. 

Το χρονικό της Επανάστασης ΄21, Τάξη Ε΄

Την Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τα παιδιά της Ε΄τάξης με την υποστήριξη της δασκάλας τους Αναστασάκη Η. παρουσίασαν το "Χρονικό του ΄21". Με λιτό, ευφάνταστο αλλά ουσιαστικό τρόπο μας μύησαν στα δύσκολα αλλά ηρωικά χρόνια της Επανάστασης του 1821, η οποία έφερε την πολυπόθητη ελευθερία στην σκλαβωμένη επι 400 χρόνια από τους Τούρκους πατρίδα μας. Την εκδήλωση υποστήριξαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Μαχαιράς Ν, μουσικός, Γεροντίδης Γ. εικαστικός, Μπογιατζής Γ. χοροδιδασκαλία και Μπαχά Αντ. επιμέλεια ήχου. Συγχαρητήρια σε όλους μικρούς και μεγάλους!!!!!!!!

Η πιο όμορφη πορτοκαλιά του Κάμπου

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, γιορτάστηκε στο σχολείο μας η Υπαπαντή του Κυρίου. Αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται χρόνια τώρα για να τιμήσει η εκπαιδευτική μας κοινότητα τη " Μητέρα" και κυρίως την ίδρυση του πρώτου Συλλόγου Μητέρων του σχολείου μας το 1956. Τότε που ακόμη δεν είχε καθιερωθεί επίσημα ο θεσμός του Συλλόγου Γονέων από το κράτος. Έτσι τα παιδιά της Β΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο " Η πιο όμορφη πορτοκαλιά το Κάμπου" σε διασκευή της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής Μαίστρου Ανδριάνας του ομώνυμου βιβλίου της Μάρως Λοίζου.  Με την καθοδήγηση, το συντονισμό των ενεργειών και την ιδιαίτερη φροντίδα της δασκάλας της τάξης Κόλλια Β. τα παιδιά ξεδίπλωσαν στην σκηνή του σχολείου μας το πολύπλευρο ταλέντο τους , για αυτό αξίζουν και συγχαρητήρια. 

Διαβάστε περισσότερα: Η πιο όμορφη πορτοκαλιά του Κάμπου

Στη χώρα του Αη Βασίλη, 21/12/2017

Σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 τα παιδιά της Α΄τάξης παρουσίασαν στους οικείους τους το Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο " Στη χώρα του Άη Βασίλη". Από νωρίς άρχιζαν να κατακλύζουν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας σύσωμες οι οικογένειες των παιδιών. Μια ευχάριστη έκπληξη αφού μπορούσες να διακρίνεις τρεις γενιές αντάμα. Ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια, τα ανίψια τους. Εκείνα ανταποκρίθηκαν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια. 

Διαβάστε περισσότερα: Στη χώρα του Αη Βασίλη, 21/12/2017

Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής 2017

Σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, που θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, στις 10:30 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τα παιδιά των Α1 και Α2 τάξεων θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση « Στη χώρα του Αη Βασίλη» με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ά. Κοκρή και Ε. Πιταούλη και της εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής Α. Μαΐστρου. Μουσική επιμέλεια: Μαχαιράς Ν. Εικαστική παρέμβαση: Γεροντίδης Γ.

Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2017

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τα παιδιά των δύο τμημάτων της Γ΄τάξης με την πρωτοβουλία των δασκάλων τους Πίττα Αρτ. και Μακαρατζή Δ. παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με θέμα τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973. Το πλαισίωσαν με τραγούδια που τους δίδαξε ο εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής Μαχαιράς Ν και διακόσμησαν το χώρο με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου μας Γεροντίδη Γ

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 17ης Νοέμβρη 2017

Πρόσκληση Γιορτής "Πολυτεχνείου" 2017

 

Η Γ΄ Τάξη του Σχολείου μας σας προσκαλεί στην εκδήλωση  - αφιέρωμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ Τάξης

Η Χίος Ελευθέρα

Εξαιρετική παρουσίαση του Μιχάλη Πλακωτάρη με το Χρονικό της απελεθεύρωσης της Χίου από τον Τουρκικό ζυγό το 1912

Εορταστικές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 1940

Με ποικιλία δράσεων και πρωτοβουλιών το σχολείο μας γιόρτασε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ. Συγκεκριμένα τα παιδιά της Δ΄τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Βελαλή Βασίλη μας παρουσίασαν το χρονικό του πολέμου του 1940, με τίτλο " Ήταν μια φορά ο πόλεμος".  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των μαχητών του Αίπους, παρακολούθηση από το σημαιοφόρο και τους παραστάτες την επόμενη μέρα της δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα με την παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν όλες αυτές τις δράσεις.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου (2017)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο εορτασμός της εθνικής επετείου για την Ελληνική  Επανάσταση του 1821 αλλά και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την εορτή ανέλαβαν να πλαισιώσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των δυο τμημάτων της Ε΄τάξης του σχολείου μας. Παρουσίασαν της βιογραφίες των ηρώων του ΄21 συνοδεύοντας τις αφηγήσεις τους με τραγούδια και χορό. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και συγκινητικό. Συνεργάστηκαν για αυτό οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων  της Ε΄τάξης Κουφοπαντελής Λάμπρος και Πίττα Άρτεμις αλλά και ο μουσικός του σχολείου μας Μαχαιράς Νικόλαος, η εικαστικός Κοκολάκη Ελένη και ο γυμναστής του σχολείου μας Μπογιατζής Γεώργιος. 

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 25ης Μαρτίου (2017)

Προετοιμασία γιορτής 25ης (2017)

Εορτή Υπαπαντής 2017

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2015 μετά τον εκκλησιασμό παρακολουθήσαμε,στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ, όλοι μικροί μεγάλοι τη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά της Α΄και Γ΄τάξης με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Υπαπαντής του Κυρίου.

 Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες από τη σχολική μας κοινότητα για να τιμήσουμε την ιστορική ίδρυση του "Συλλόγου Μητέρων" του σχολείου μας και να αναδείξουμε τη σημαντική συμβολή των γονέων στην σχολική πράξη και καθημερινότητα. Η γιορτή φέτος ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας ομάδας εκπαιδευτικών του σχολείου μας, παιδιών των τάξεων αλλά και γονέων. Επίσης για πρώτη φορά φέτος τα σκηνικά τα έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά και η μουσική  υπόκρουση ήταν ζωντανή την ώρα των παραστάσεων. 

Διαβάστε περισσότερα: Εορτή Υπαπαντής 2017

Γιορτή Πολυτεχνείου 2016

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 τα παιδιά της Δ΄τάξης με την υποστήριξη της δασκάλας τους Αναστασάκη Ηρ. και των εκπαιδευτικών μουσικής Μαχαιρά Ν. και εικαστικών  Κοκολάκη Ελ. παρουσιάσαν το χρονικό της εξέγεργης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η οποία δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη κατάλληλα, ώστε να εκτελεί πλήρως την αποστολή της. Ελπίζουμε στο μέλλον όλη η σχολική κοινότητα να συνδράμει ώστε η αίθουσα εκδηλώσεων να αποκτήσει πλήρη εκπαιδευτική και όχι μόνο λειτουργικότητα.

Γιορτή Λήξης 2015 - 16, 100 χρόνια 1ο Δημοτικό

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:30 μμ πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θεατράκι του σχολείου μας η αποχαιρετιστήρια γιορτή για το τρέχον σχολικό έτος. Τα παιδιά της Στ ΄τάξης παρουσίασαν δραματοποιημένες αφηγήσεις παλαιών μαθητών/τριων  του σχολείου μας που βρίσκονται αποτυπωμένες στο ιστορικό Λεύκωμα και οι οποίες είχαν διασκευαστεί κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Παντελίδη Γ. και Αναστασάκη Ηρ. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δασκάλες της Στ΄τάξης Νιαμονιτάκη Μ. και Αναστασάκη Ηρ. Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια λειτουργίας του διδακτηρίου του σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς και παιδιά αλλά και η συγγραφέας του Λευκώματος και μαθήτρια του σχολείου μας Δρ φιλολογίας Τσιροπινά Στέλα καθώς και η πρώην διευθύντρια του σχολείου,που επιμελήθηκε και την έκδοσή του, Τσιροπινά Έφη. 

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή Λήξης  2015 - 16, 100 χρόνια 1ο Δημοτικό

Το χρονικό της Επανάστασης ΄21

Τα παιδιά της Ε΄τάξης με τη φροντίδα του δασκάλου τους Βελαλή Β. παρουσίασαν το Χρονικό της Επανάστασης του ΄21, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ. Την επιμέλεια του ήχου και της εικόνας είχε η εκπαιδευτικός Αγγλικών του σχολείου μας Μπαχά Αντ., ενώ τη διδασκαλία των χορών επιμελήθηκε ο γυμναστής του σχολείου μας Μπογιατζής Γ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μικρούς και μεγάλους, γιατί κατόρθωσαν να μας μυήσουν στο κλίμα και στα γεγονότα της εποχής, στοχεύοντας στην τόνωση της ιστορικής - εθνικής μας μνήμης. 

Δείτε αποσπάσματα από τη γιορτή ...

Διαβάστε περισσότερα: Το χρονικό της Επανάστασης ΄21

Παραμυθένια Υπαπαντή 2016

Στον αστερισμό των παραμυθιών ταξίδεψαν φέτος τα παιδιά της Β΄και Γ΄ τάξης του σχολείου μας ,στα πλαίσια του εορτασμού της Υπαπαντής. Συνέχισαν με επιτυχία την παράδοση του σχολείου μας να τιμά τη μέρα αυτή κάθε χρόνο τη " Μητέρα" με εορταστική εκδήλωση. Θυμίζοντας σε όλους μας την ίδρυση του πρώτου Συλλόγου Μητέρων του σχολείου μας το 1952, τριάντα χρόνια  πριν ακόμη καθιερωθεί ο θεσμός του Συλλόγου Γονέων στα σχολεία. Συγχαρητήρια στις δασκάλες που επιμελήθηκαν την παρουσίαση των παραμυθιών, στα παιδιά που ξεδίπλωσαν αβίαστα το πλούσιο ταλέντο τους αλλά και στους γονείς που με κάθε μέσο και τρόπο βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν  οι παραστάσεις. Παρακολουθήστε στη συνέχεια βιντεσκοπημένα αποσπάσπατα από τη γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα: Παραμυθένια Υπαπαντή 2016

Πρόσκληση γιορτής Υπαπαντής 2016

 
«Τα παραμύθια είναι σαν τα όνειρα. Δεν έχουν ηλικία, δεν έχουν εποχή και δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας μαγεύουν …»
Γι΄ αυτό κι οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ τάξης σάς προσκαλούν στην αίθουσα του ΦΟΒ την 
Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα  9:15 πμ
 
για να ταξιδέψετε μαζί  τους  με τα θεατρικά έργα: « Ο Βασιλιάς και το αλάτι» και  « Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας». 
Οι δασκάλες
κ. Ντίλη  Καλλιόπη κ. Μπουνόβα Μαρία

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2015 Α΄τάξη

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2015 τα παιδια της Α΄τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πιταούλη Ειρ. και Κοκρή Αν. παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΟΒ τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση "Το αστέρι της Βηθλεέμ". Το σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας απόλαυσε τις καλλιτεχνικές ικανότητες των παιδιών, τα εντυπωσιακά τραγούδια, την εορταστική μουσική και θαύμασε το πολύπλευρο ταλέντο τους. Συγχαρητήρια σε όλους! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΦΟΒ για την παραχώρηση της αίθουσας, στην Μπαχά Τ. για την τεχνική στήριξη, στην Πίττα Αρτ. για τη φωτογράφιση και στην Πουλάκη Αν. για το σκηνικό της Φάτνης.
Μπορείτε στη συνέχεια να παρακολουθήσετε αποσπάσματα βίντεο από τη γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2015 Α΄τάξη

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

 

Μετά την παρακολούθηση της γιορτής της 17 Νοέμβρη  από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης, ανεβήκαμε στις τάξεις. Αφού ακούσαμε και τραγουδήσαμε κάποια τραγούδια για τη σημερινή μέρα, εικονογραφήσαμε το τραγούδι <<Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο>>, κάνοντας όποιες λέξεις μπορούσαμε με εικόνες. Άρεσε πολύ στα παιδιά αυτή η διαδικασία, γιατί έβαλαν και τη δική τους πινελιά σ αυτή τη μέρα! Και του χρόνου! 

Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 τα παιδιά της Δ1 και Δ2 τάξεων του σχολείου μας, με την επιμέλεια των δασκάλων τους , παρουσίασαν στην αίθουσα της βιβλιοθήκης το έργο της Καλογεράκη Μαρίας " Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;" από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". Με εργαλείο την αφήγηση αλλά και με συνοδεία μουσικής και εικόνων , επεδίωξαν να ερμηνεύσουν και να εξηγήσουν με απλά λόγια στους γονείς και τους συμμαθητές τους το χρονικό και τη σημασία της γιορτής του Πολυτεχνείου. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά της δασκάλας του σχολείου μας Πίττα Άρτεμις στα τελευταία θλιβερά γεγονότα στο Παρίσι αλλά και η σύνδεσή τους με τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εργασία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέπραξαν, ώστε να πραγματωθεί η γιορτή αυτή.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη γιορτή:

Διαβάστε περισσότερα: Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

Σχολική Πινακοθήκη

asasa.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.