^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage002.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
531099

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων για τη χορηγία έκδοσης του Αναμνηστικού Αποφοίτων καθώς και για την παράθεση αποχαιρετηστήριου δείπνου  σε εκπαιδευτικούς και παιδιά συνεχίζοντας την παράδοση για δεκαετίες . Επίσης ευχαριστεί  ιδιαίτερα και τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟ για τη χορηγία έκδοσης της Πρόσκλησης της Γιορτής Λήξης του σχολείου μας.

Σχέδια εργασίας

Ένας ένας χωριστά ? κι όλοι μαζί ..

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης στην Ε2 τάξη το σχολικό έτος 2013 – 14, με υπεύθυνη δασκάλα τη Νιαμονιτάκη Μαρία. Στην αρχή είμαστε διστακτικοί και εσωστρεφείς. Αισθανθήκαμε άβολα, όταν καθίσαμε σε κύκλο και συναντήσαμε τα βλέμματα όλων των συμμαθητών μας. Μέσα από το πρόγραμμα, γνωρίσαμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Κάποιες φορές που ενώναμε τα χέρια και τις φωνές μας, μοιραζόμασταν τα μυστικά μας, αποκαλύπταμε πράγματα για μας και για τους άλλους, νιώθαμε περίεργα που το ζούσαμε για πρώτη φορά μετά από επτά χρονιά συμμαθητείας . 
Παίξαμε, ζωγραφίσαμε, υποδυθήκαμε, αλλάξαμε ρόλους, χαρήκαμε ή και λυπηθήκαμε κάποιες φορές που εντοπίσαμε «λάθη». Μα πάνω απ’ όλα στο τέλος μάθαμε να αγαπάμε, περισσότερο ο ένας τον άλλο. « Μόνο με την καρδιά, μπορούμε να δούμε σωστά, το ουσιώδες είναι πάντα αόρατο στο μάτι» Μικρός Πρίγκιπας.

 

Παραδοσιακό παστέλι

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, τα παιδιά της Δ΄τάξης, στα πλαίσια ενός προγράμματος της ευέλικτης ζώνης με θέμα " Γνωρίζω τον τόπο μου", επισκέφτηκαν γνωστή βιοτεχνία παραγωγής παστελιού στο Νεχώρι. Συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους Βελαλή Βασίλη και Κουφοπαντελή Λάμπρο, είχαν την ευκαιρία να δουν απο κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής παραδοσιακού παστελιού με σουσάμι αλλά και να το γευτούν στο τέλος. Δεύτερος προορισμός τους ήταν το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά, τόπος μαρτυρίου 3.500 σφαγιασθέντων συμπατριωτών μας,  κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Είμαστε όλοι μια οικογένεια

Τα παιδιά της Στ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και συγκεκριμένα της ενότητας " Στην εκκλησία ζούμε την αδελφοσύνη" , υλοποίησαν ένα σχέδιο εργασίας με τίτλο " Είμαστε όλοι μια οικογένεια". Αρχικά συγκέντρωσαν υλικό που περιελάμβανε τραγούδια, κείμενα, σκίτσα, εικόνες, φωτογραφίες με αναφορά σε θέματα αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση δημιουργώντας αφίσες, τραγουδώντας, συζητώντας και δραματοποιώντας στοιχεία του υλικού που είχαν συλλέξει. Μπράβο παδιά wink

Ο τόπος μου

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2014, τα παιδιά της Δ΄τάξης μαζί με τους δασκάλους τους Βελαλή Βασίλειο και Κουφοπαντελή Λάμπρο συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη , στα πλαίσια του προγράμματος ευέλικτης ζώνης που υλοποιούν με τίτλο : " Γνωρίζω τον τόπο μου". Τα παιδιά ξεναγήθηκαν αρχικά στο χώρο του αγάλματος του "Αφανή Ναύτη" σύμβολο της ναυτικής παράδοσης του Βροντάδου. Κατόπιν επισκέφτηκαν το ιερό της Κυβέλης με τη φημισμένη " Πέτρα του Ομήρου", ενώ τρίτος σταθμός τους ήταν η δροσερή πηγή του Ράκτη, που βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη χαράδρα, που σχηματίζει η επιβλητική μεγαλοπρέπεια του Αίπους.

Σχολική Πινακοθήκη

kyriaki_1.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.