^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ. Quality Label

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 1:15 μμ έως 2:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage011.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
525211

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 5 Φεβρουαρίου 2018 έως 9 Φεβρουαρίου 2018 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Πάσσας Παν. Α1, Παπαθανασίου Μ.  Α2, Καρύδα Αγ. Β  Ζιγλή Χρ.  Γ1,Διακογεωργάκη Αγ. Γ2, Μουζήθρα Δεσ.  Δ, Ξενάκης Νικ.  Ε, Καρυστιανός Άγγ. Στ1,Ματσάγκος Αγγ. Στ2.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς

Τα παιδιά της Στ΄τάξης με πρωτοβουλία των δασκάλων τους έλαβαν μέρος τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε το ΚΠΕ Ομηρούπολης με τίτλο: " Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς". Τα παιδιά αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε τις σκέψεις των παιδιών:

Διαβάστε περισσότερα: Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς

E1 τάξη Ημέρα Περιβάλλοντος 2015

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ημέρα Περιβάλλοντος βρεθήκαμε όλα τα παιδιά του Ε1 στου Πούλου στις 7:50 πμ. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί για να πάμε στο σχολείο. Αφού φτάσαμε, στις δυο πρώτες ώρες κάναμε δράσεις με αφορμή των εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Του  Περιβάλλοντος. Σκεφτήκαμε ένα σύνθημα που είχε σχέση με τη μέρα αυτή. Μόλις το βρήκαμε το σχεδιάσαμε και έπειτα το χρωματίσαμε. Όταν το τελειώσαμε, το κολλήσαμε σε πλακάτ. Αφού θαυμάσαμε το έργο φωτογραφηθήκαμε με αυτό στην αυλή του σχολείου μας. Κάναμε μια βόλτα στην πλατεία του ΦΟΒ και στην αυλή της εκκλησίας της ενορίας μας. Η μέρα αυτή ήταν ξεχωριστή και αξέχαστη για όλους μας. Μας έμεινε μια φράση αυτή τη μέρα: " Αγαπάμε το Περιβάλλον" . Ήταν άλλη μια φορά που περάσαμε αξέχαστα!!

Αρμενάκη Κ. & Μαθιούδη Αργ. τάξη Ε1

Εορτασμός Ημέρας Περιβάλλοντος Α΄τάξη

Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος τα παιδιά της Α΄τάξης με την πρωτοβουλία της δασκάλας τους Ντίλη Κ: Μελέτησαν στη το κείμενο " Η χελώνα Καρέττα - Καρέττα" και συζήτησαν για τη ζωή της, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την προστατέψουμε,  παρακολούθησαν αντίστοιχα βίντεο και φωτογραφίες, πρότειναν βιβλία για διάβασμα, σχετικά με τις χελώνες, άκουσαν και τραγούδησαν τραγουδάκια που αφορούσαν τις χελώνες και τέλος κατασκεύασαν τη μικρή τους χελωνίτσα.

1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Χίο

Η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Χίο, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «βίωσε & επιβίωσε» και με την υποστήριξη και συμμετοχή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου, διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 11:00, την 1η Γιορτή Πουλιών της Χίου, στο περιαστικό δασάκι της Κλειδούς, στην περιοχή του Βροντάδου.

Διαβάστε περισσότερα: 1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Χίο

Planet earth

Οι μαθητές της Γ’ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μπαχά Αντ., έφτιαξαν αφίσες με θέμα την προστασία του πλανήτη μας. Αξιοποίησαν τις γνώσεις τους από το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου των αγγλικών  “ Planet Earth”και έφτιαξαν αφίσες με συνθήματα στα αγγλικά και εικόνες που δείχνουν με απλό τρόπο τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Ενώ τους είχαμε υποσχεθεί ότι η καλύτερη αφίσα θα έμπαινε στην ιστοσελίδα μας, τελικά το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν τόσο καλό που δε μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε καμία. Η κάθε μια είναι ξεχωριστή. Μπράβο στα παιδιά που συνεργάστηκαν για ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα.

Η Αλφαβήτα των Φυτών

Τα παιδιά της Α1 τάξης του σχολείου μας , μαζί με τη δασκάλα τους Κοκρή Άννα, φιλοτέχνησαν την Αλφαβήτα των Φυτών, στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούν το σχολικό έτος 2012 - 13.

 

 

Ημέρα Περιβάλλοντος 2013

 

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος το σύνολο των παιδιών του σχολείου μας γιόρτασε αυτή τη μέρα και για αυτό :

Παρακολούθησαν ενήμερωση σχετικά με την Ανακύκλωση από υπεύθυνο της Εταιρείας, που έχει αναλάβει αυτό το έργο για το Δήμο της Χίου.

Μετέβησαν στο περιαστικό δάσος της Κλειδούς, για ένα συμβολικό καθαρισμό, συνδυάζοντας " το τερπνόν μετά του ωφελίμου".

Το Σχοινάκι της Μαστίχας

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν τα παιδιά της Α2 τάξης του σχολείου μας, μαζί με το δάσκαλό τους Μανάρα Δ., επισκέφθηκαν την Τετάρτη 29 Μαίου 2013,το ΚΠΕ Ομηρούπολης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Το Σχοινάκι της Μαστίχας". Γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τα μυστικά της καλλιέργειας του Μαστιχόδεντρου με την εμψύχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΠΕ, ενεργοποίησαν όλες τις αισθήσεις τους  και τέλος παρακολούθησαν μια συναρπαστική παράσταση Καραγκιόζη.

 

Σε περιβόλι καμπούσικο

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούν τα παιδιά της Β΄τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Πιταούλη Ειρ., επισκέφθηκαν το περιβόλι του κ. Κραββαρίτη στον Κάμπο. Παίζοντας εκεί έμαθαν για τον "παραδεισένιο" αυτό χιώτικο κήπο και χόρτασαν από χρώματα, αρώματα και γεύσεις. 

Σχολική Πινακοθήκη

marita.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.