^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Europ School Radio

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η  συλλογική ενημέρωση των γονέων κάθε τάξης θα γίνεται από τις 12:30 μμ έως 1 :15 μμ

Διαβάστε περισσότερα: Τακτική ενημέρωση γονέων 2018-19

Μετρητής ΠΣΔ

Μετρητής επισκεπτών

Europ. Quality Label

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage009.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
636407

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Γ1& Β΄τάξεις στο ΚΠΕ Ομηρούπολης 2018

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 τα παιδιά της Β΄και Γ1΄τάξης μαζί με τις δασκάλες τους Πίττα Άρτ και Κόλλια Β και το Δ/ντή του σχολείου Παντελίδη Γ., υπεύθυνο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Ομηρούπολης στην Κλειδού. Εκεί με την εμψύχωση του  μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ κας Μαρκέλλας Δημίδου παρακολούθησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα " Η Κλειδού Ανθίζει Ακόμη". Η  δράση αυτή συνδέεται και πραγματοποιείται στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν και οι δύο τάξεις με θέμα τα φυτά του  τόπου μας και της αυλής του σχολείου τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης. Οι εμπειρίες ήταν μοναδικές για όλους . Βέβαια  βοήθησε σ' αυτό ο καιρός και  το ανοιξιάτικο τοπίο της Κλειδούς.

Στον Κάμπο της Χίου, Δ΄τάξη

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 τα παιδιά της Δ΄τάξης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο : "Φυτά του τόπου μας" που υλοποιούν στο διδακτικό χρόνο  της Ευέλικτης Ζώνης, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό- περιβαλλοντικό  πρόγραμμα του ΚΠΕ Ομηρούπολης με θέμα τον "Κάμπο" της Χίου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι δασκαλοί τους Παντελίδης Γ. και Βελαλής Β.  Το πρωί παρακολούθησαν στο σχολείο μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική παρουσίαση που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Ομηρούπολης δασκάλα κα Μαρκέλλα Δημίδου η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε και τη ξεναγό τους αλλά και την εμψυχώτριά τους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. 

Διαβάστε περισσότερα: Στον Κάμπο της Χίου, Δ΄τάξη

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας, τάξη Δ΄

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης τα  παιδιά της Δ΄τάξης του σχολείου μας κατασκεύασαν σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις, ασκήσεις συμπλήρωσης λέξεων , puzzle  αναφορικά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν υλοποιώντας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο : " Φυτά του τόπου μας"

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας !!!!!!

Άνθος puzzle

Σταυρόλεξο ομάδα "Βατόμουρα"

Σταυρόλεξο "Χριστουγεννιάτικο

Σταυρόλεξο ομάδα "Γρανίτες"

Μέρη του φυτού

Χαρακτηριστικά των φυτών

Αντιστοίχιση χριστουγεννιάτικων φυτών

Σταυρόλεξο ομάδα "Φρούτα"

Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς

Τα παιδιά της Στ΄τάξης με πρωτοβουλία των δασκάλων τους έλαβαν μέρος τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε το ΚΠΕ Ομηρούπολης με τίτλο: " Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς". Τα παιδιά αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε τις σκέψεις των παιδιών:

Διαβάστε περισσότερα: Φθινόπωρο στο Δάσος της Κλειδούς

E1 τάξη Ημέρα Περιβάλλοντος 2015

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ημέρα Περιβάλλοντος βρεθήκαμε όλα τα παιδιά του Ε1 στου Πούλου στις 7:50 πμ. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί για να πάμε στο σχολείο. Αφού φτάσαμε, στις δυο πρώτες ώρες κάναμε δράσεις με αφορμή των εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Του  Περιβάλλοντος. Σκεφτήκαμε ένα σύνθημα που είχε σχέση με τη μέρα αυτή. Μόλις το βρήκαμε το σχεδιάσαμε και έπειτα το χρωματίσαμε. Όταν το τελειώσαμε, το κολλήσαμε σε πλακάτ. Αφού θαυμάσαμε το έργο φωτογραφηθήκαμε με αυτό στην αυλή του σχολείου μας. Κάναμε μια βόλτα στην πλατεία του ΦΟΒ και στην αυλή της εκκλησίας της ενορίας μας. Η μέρα αυτή ήταν ξεχωριστή και αξέχαστη για όλους μας. Μας έμεινε μια φράση αυτή τη μέρα: " Αγαπάμε το Περιβάλλον" . Ήταν άλλη μια φορά που περάσαμε αξέχαστα!!

Αρμενάκη Κ. & Μαθιούδη Αργ. τάξη Ε1

Εορτασμός Ημέρας Περιβάλλοντος Α΄τάξη

Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος τα παιδιά της Α΄τάξης με την πρωτοβουλία της δασκάλας τους Ντίλη Κ: Μελέτησαν στη το κείμενο " Η χελώνα Καρέττα - Καρέττα" και συζήτησαν για τη ζωή της, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την προστατέψουμε,  παρακολούθησαν αντίστοιχα βίντεο και φωτογραφίες, πρότειναν βιβλία για διάβασμα, σχετικά με τις χελώνες, άκουσαν και τραγούδησαν τραγουδάκια που αφορούσαν τις χελώνες και τέλος κατασκεύασαν τη μικρή τους χελωνίτσα.

1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Χίο

Η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Χίο, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «βίωσε & επιβίωσε» και με την υποστήριξη και συμμετοχή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου, διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 11:00, την 1η Γιορτή Πουλιών της Χίου, στο περιαστικό δασάκι της Κλειδούς, στην περιοχή του Βροντάδου.

Διαβάστε περισσότερα: 1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Χίο

Planet earth

Οι μαθητές της Γ’ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μπαχά Αντ., έφτιαξαν αφίσες με θέμα την προστασία του πλανήτη μας. Αξιοποίησαν τις γνώσεις τους από το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου των αγγλικών  “ Planet Earth”και έφτιαξαν αφίσες με συνθήματα στα αγγλικά και εικόνες που δείχνουν με απλό τρόπο τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας. Ενώ τους είχαμε υποσχεθεί ότι η καλύτερη αφίσα θα έμπαινε στην ιστοσελίδα μας, τελικά το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν τόσο καλό που δε μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε καμία. Η κάθε μια είναι ξεχωριστή. Μπράβο στα παιδιά που συνεργάστηκαν για ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα.

Η Αλφαβήτα των Φυτών

Τα παιδιά της Α1 τάξης του σχολείου μας , μαζί με τη δασκάλα τους Κοκρή Άννα, φιλοτέχνησαν την Αλφαβήτα των Φυτών, στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούν το σχολικό έτος 2012 - 13.

 

 

Σχολική Πινακοθήκη

xouli_1.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.