^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1666281

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. Φιλοδοξούμε να έχουμε και τη συμμετοχή των παιδιών στην αρθρογραφία του.

Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Χίου 2022 - 23

Αγαπητοί γονείς,

Τώρα που τα παιδιά σας τελειώνουν τον πρώτο κύκλο σπουδών τους στο Δημοτικό Σχολείο, σας προτείνουμε να τα ενθαρρύνετε να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Χίου. Το σχολείο μας αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση, ώστε να έλθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής, η οποία θα καλλιεργήσει την παιδική τους ψυχή και θα τα θωρακίσει απέναντι στη σύγχρονη επικίνδυνη υποκουλτούρα, που προβάλλεται, δυστυχώς, με κάθε δυνατό μέσο.

Σκοπός του Μουσικού σχολείου είναι, παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων, να αφυπνίσει τα ενδιαφέροντά των μαθητών, να τους βοηθήσει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, να τους κοινωνικοποιήσει, να αναδείξει τα ταλέντα τους, να δημιουργήσει ανθρώπους καλλιεργημένους, με υγιείς αντιστάσεις στη σημερινή κοινωνία.

Στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται από αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες ορίζονται από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και πραγματοποιούνται στο τέλος Ιουνίου. Η διαδικασία επιλογής ξεκινά ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της Χώρας και διαρκεί μία ή δύο ημέρες ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά σε ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής (σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ωδείων που μπορεί ήδη να φοιτούν). Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Οι ώρες φοίτησης στο Μουσικό Σχολείο είναι κατά μία ώρα ημερησίως  περισσότερες από ένα Σχολείο Γενικής Παιδείας. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθήματα Γενικής Παιδείας (όπως και σε ένα Γενικό Γυμνάσιο – Λύκειο) και μαθήματα Μουσικής Παιδείας. Εκτός από τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα, διδάσκονται δύο υποχρεωτικά όργανα (κλασικό πιάνο και παραδοσιακό ταμπουρά) και ένα ατομικό όργανο της δικής τους επιλογής. Επίσης, συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα (παραδοσιακής μουσικής, λαϊκής μουσικής, κλασικής ορχήστρας, χορωδίας και θεάτρου).

Όσον αφορά τη μετακίνηση των μαθητών, υπάρχει εξασφαλισμένη η δωρεάν μεταφορά τους σε αυτόνομο πλέον κτήριο (πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο) στα Θυμιανά.

Επίσης, λόγω του διευρυμένου ωραρίου προβλέπεται δωρεάν σίτιση στο χώρο του σχολείου, η οποία καλύπτεται οικονομικά από το Δήμο Χίου.

Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή  και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 03  Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2022. Η υποβολή αίτησης θα γίνει με αποστολή eMail στο Μουσικό Σχολείο Χίου στην διεύθυνση gymmouschi@sch.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (Άγιοι Ανάργυροι – Θυμιανά, τηλ. 2271081360). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου : http://mousikochiou.mysch.gr

Εκεί θα βρείτε και βιντεοσκοπημένες δράσεις των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους  δημιουργούν &  οραματίζονται μια άλλη εκπαίδευση !!!

Μία από τις τελευταίες τέτοιες δράσεις έλαβε χώρα λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, στο  μάθημα «Νεοελληνική Λογοτεχνία» με δάσκαλο  τον Μιχάλη Πιλαβά. Αντιγράφουμε από το σημείωμα που συνοδεύει το βίντεο:

-Η ιδέα έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β Λυκείου. Σήμερα, που «έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη», ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, έχοντας κάνει το self test τους, ένιωσαν πιο ασφαλείς και ανηφόρισαν στο ξωκλήσι λίγο πιο πάνω από το σχολείο, για να τραγουδήσουν την αγάπη τους. Άφησαν για λίγο τις μάσκες τους και «ξανάγιναν ο Ερωτόκριτος δεντρί κι η Αρετούσα κλώνος κι ανάσαναν μαζί μέχρι να ζει ο κόσμος…»

Link:    https://www.youtube.com/watch?v=FjFaDiCjEyg, ή

https://fb.watch/56dt2mVScu/

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271081360

Με εκτίμηση


Η Δ/νση του Μουσικού Σχολείου

 

Αγαπητέ μαθητή,

Στο στάδιο αυτό της σχολικής σου πορείας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ίσως θα πρέπει να δεις την προσωπική σου εξέλιξη μέσα από ένα Μουσικό Σχολείο, αν φυσικά διαθέτεις μουσική αντίληψη, χωρίς υποχρεωτικά να γνωρίζεις, να διαβάζεις μουσική ή να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο.

Αν τα ενδιαφέροντα και οι ικανότητές σου γύρω από τα καλλιτεχνικά μελλοντικά σου σχέδια άρχισαν ήδη να σε απασχολούν, το έντυπο που κρατάς στα χέρια σου θα σε διευκολύνει σε αυτή τη φάση της ζωή σου, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις κάποιες έννοιες και θα σε στηρίξει στις δραστηριότητες, με τις οποίες θα ασχοληθείς στη συνέχεια.

Τι ακριβώς είναι ένα Μουσικό Σχολείο:

Το Μουσικό Σχολείο καλύπτει έξι έτη σπουδών, τα χρόνια δηλαδή που θα φοιτήσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, με τα ίδια ακριβώς μαθήματα Γενικής Παιδείας, αλλά με το προνόμιο να διδάσκεσαι επιπλέον και Μουσικά Μαθήματα. Στα μουσικά μαθήματα οι 4 ώρες είναι ατομική διδασκαλία οργάνων (1 ώρα πιάνο, 1 ώρα ταμπουράς και 2 ώρες όργανο δικής σου επιλογής, όπως  βιολί, βιόλα, τσέλο, φλάουτο,  σαξόφωνο,  κλαρίνο, κλαρινέτο, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά, λαούτο, ούτι, σαντούρι, κανονάκι, μπουζούκι κ.α.).  Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει μια ολοκληρωμένη Γενική Παιδεία, που σε τίποτα δεν υστερεί από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο γενικό σχολείο. Επιπλέον, σου δίνεται η δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο Λύκειό μας να περάσεις σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια Μουσικών Σπουδών της χώρας μας.

Φοιτώντας στο Μουσικό Σχολείο, θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με τους συμμαθητές σου, δημιουργώντας μικρά μουσικά σύνολα ή να συμμετέχεις στις ορχήστρες κλασικής ή παραδοσιακής μουσικής του σχολείου, να αποκτήσεις τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σου σε χορωδιακό σύνολο, να λαμβάνεις μέρος σε διαγωνισμούς ή σε εξωσχολικές πολιτιστικές δραστηριότητες, ακόμα και να γίνεις μέλος της θεατρικής ομάδας του σχολείου. Πολύ συχνά, οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολουθώντας δωρεάν μαθήματα, σεμινάρια και συμμετέχοντας σε συναυλίες.

Εάν λοιπόν σου αρέσει η μουσική, μπορείς να την απολαύσεις έχοντάς την στη σχολική σου καθημερινότητα. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να μοιραστούμε πολύτιμες εμπειρίες  μαζί σου.

 

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου

 

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.