^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
2721562

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου.

Σχεδιασμός,Οργάνωση

Δραστηριότητες - Αρμοδιότητες Σχολικού Συμβουλίου

Παιχνίδι για την αρχή

 

Υλικά

 

3 πράσινες μπάλες

3 κόκκινες

Μπάλες άλλου χρώματος

 

Οι μαθητές κάθονται σε κύκλο. Δίνεις μία πράσινη μπάλα που πρέπει να περνάει από όλους τους μαθητές δεξιόστροφα. Όταν γίνει συνήθεια αυτό, προσθέτουμε κι άλλη μία πράσινη μπάλα και αργότερα μία ακόμα. Αργότερα όταν όλοι έχουν συνηθίσει, προσθέτουμε μία κόκκινη μπάλα, που πρέπει να κινηθεί στον κύκλο αντίστροφα από την πράσινη. Στη συνέχεια προσθέτουμε κι άλλη κόκκινη και στο τέλος την τελευταία κόκκινη μπάλα. Όταν αυτό μπορεί να λειτουργήσει με τρεις πράσινες και τρεις κόκκινες μπάλες και ίσως ακόμα περισσότερες, τότε συζητάμε τι συνέβη.

(Συγκέντρωση, συνεργασία, προσήλωση στους κανόνες = Επιθυμητό αποτέλεσμα)

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες - Αρμοδιότητες Σχολικού Συμβουλίου

3. Σύλλογος Διδασκόντων

Σήμερα Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014,πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων στο σχολείο μας με θέματα την υλοποίηση και τον προγραμματισμό των δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις με προσωπική εργασία των εκπαιδευτικών στο χώρο που πρόκειται να διαμορφωθεί μελλοντικά ως "Γραφείο Εκπαιδευτικών".

3ος Σύλλογος Διδασκόντων, Ενημέρωση, Προγραμματισμός Δράσεων Erasmus+

Σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ,πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων που αφορούσε την υλοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού του σχολείου. Συγκεκριμένα καθορίστηκαν οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στις διακρατικές κινητικότητες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +. Αποφασίστηκε ο τρόπος που θα υλοποιηθούν οι δράσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος. Συγκεκριμένα: Τα δύο τμήματα της Ε΄τάξης θα αναλάβουν τη σύνταξη του ημερολογίου της μασκότ καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι τάξεις από την Δ΄έως και τη Στ΄ θα αναλάβουν τη δημιουργία της εικονογραφημένης παραδοσιακής ιστορίας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2015 και πριν από τη μετακίνηση στην Εσθονία. Το σύνολο των τάξεων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και άλλους γονείς θα αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Παζάρ με κατασκευές των παιδιών. Τα χρήματα του Παζάρ θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τέλος οι τάξεις από την Δ΄έως την Στ΄ θα υλοποιήσουν και θα οργανώσουν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων το σχολικό συμβούλιο. Στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν ενδεικτικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των παιδιών. Αποφασίστηκε η Δ΄τάξη να εκλέξει 2 αντιπροσώπους , η Ε΄τάξη 3 και η Στ΄ 4 αντιπροσώπους στο Σχολικό Συμβούλιο.

Προετοιμάζοντας τις εκλογές ενός σχολικού συμβουλίου

Σκοπός

Για να μπορούν όλοι να έχουν ενεργό ρόλο σε μια αντιπροσώπευση, πρέπει ο κάθε μαθητής να καταλάβει:

  1. Τι εννοούμε καλό συμβούλιο
  2. Τι σημαίνει καλό μέλος του συμβουλίου
  3. Γιατί πρέπει να συμμετέχει
  4. Γιατί δεν χρειάζεται να ψηφίζει τους φίλους του

Ο σκοπός είναι όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να είναι στο συμβούλιο αν είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν την ευθύνη. Ένα καλό σχολικό συμβούλιο έχει πολύπλευρη αντιπροσώπευση που εκλέγεται δημοκρατικά από τους συμμαθητές τους.

Διαβάστε περισσότερα: Προετοιμάζοντας τις εκλογές ενός σχολικού συμβουλίου

4ος.Σύλλογος Διδασκόντων, Ενημέρωση, Προγραμματισμός Δράσεων Erasmus+

Πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την υλοποίηση των δράσεων του Ετήσιου Προγραμματισμού του σχολείου και συγκεκριμένα την κατάθεση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Ευέλικτης Ζώνης. Ακολούθως έγινε ενημέρωση από το Δ/ντή του σχολείου και την υπεύθυνη υλοποίησης του Ευρωπαικού Προγράμματος Erasmus+ για την διακρατική κινητικότητα στην Τσεχία, με αναφορές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας επίσκεψης, όσο και στην λειτουργία του σχολείου που επισκέφθηκαν. 

Διαβάστε περισσότερα: 4ος.Σύλλογος Διδασκόντων, Ενημέρωση, Προγραμματισμός Δράσεων Erasmus+

Erasmus+ 2014 Προγραμματισμένες δράσεις για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 - Μαρτίου 2015

·        Επιλογή μασκότ

·        Δημιουργία βιβλίου για τη μασκότ (π.χ γιατί αυτή τη μασκότ, τι αντιπροσωπεύει, ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτή, όνομα, ηλικία κτλ.)

·        Προετοιμασία μιας εθνικής παραδοσιακής ιστορίας και παρουσίαση της στην επόμενη κινητικότητα. θα ήταν καλό να συμπεριλάβουμε τη μασκότ στην ιστορία.

·        Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να έχει διοργανωθεί ένα φιλανθρωπικό γεγονός στο σχολείο και να τεκμηριωθεί με (βίντεο ,περιγραφές, φωτογραφίες κτλ.).Αυτά θα ανταλλαχθούν στην επίσκεψη στην Εσθονία.

·        Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 θα έχουμε εκλέξει ένα σχολικό συμβούλιο ,θα έχουμε συντάξει ένα σχέδιο εργασίας και θα τα κοινοποιήσουμε στους εταίρους μας.

·        Μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015 θα έχουμε συζητήσει τα δικαιώματα των παιδιών στο σχολείο (π.χ μια εβδομάδα για τα δικαιώματα των παιδιών, παρουσίαση, δραστηριότητες σχετικές με το θέμα μέσα στο μάθημα). Ανταλλαγή εντυπώσεων και παρουσίαση  στην Εσθονία.

·        Σχεδιασμός του ταξιδιού στο εθνικό κοινοβούλιο(το αργότερο 1 -9-2015)

·        Σχεδιασμός του ταξιδιού στην Εσθονία

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.