^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
2722395

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου.

Δράσεις 2014-15-16

Ενδεικτικός απολογισμός δράσης Erasmus 2014-16

Με αφορμή την εκδήλωση την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 για τη λήξη των εργασιών του διετούς ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: "Big Issues In Small Hands" τα μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου μας παρουσίασαν πολυτροπικά έναν ενδεικτικό απολογισμό δράσης του προγράμματος.

Αν όλα τα παιδιά της Γης ...

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, το απόγευμα στην αυλή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή τη λήξη των εργασιών του διετούς προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: "Big Issues In Small Hands".Ολοκληρώθηκε έτσι η εβδομάδα φιλοξενίας των ευρωπαικών σχολείων. Παρόντες παιδιά και εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία και Εσθονία, αλλά και πλήθος παιδιών και γονέων του σχολείου μας.Τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου παρουσίασαν πολυτροπικά ένα μέρος από τις δράσεις που αναπτύχθηκαν τα δυο χρόνια διάρκειας του προγράμματος. 

Διαβάστε περισσότερα: Αν όλα τα παιδιά της Γης ...

Αθλητική Μέρα 2016

Σήμερα Τρίτη 31 Μαίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο πλατανάκι της Κλειδούς η καθιερωμένη πλέον " Αθλητική Μέρα" του σχολείου μας. Φέτος πλέον των άλλων είχε και διαφορετικό χρώμα, επειδή σ' αυτήν έλαβαν μέρος και εκπαιδευτικοί και παιδιά  που συνεργάστηκαν με το σχολείο μας τα δυο τελευταία χρόνια, στα πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: " Big Issues In Small Hands". Στυλοβάτης της εκδήλωσης ο γυμναστής του σχολείου μας Μπογιατζής Γ. ο οποίος από πολύ πρωί ξεκίνησε την προετοιμασία, ώστε μικροί και μεγάλοι να παίξουν, να χορέψουν, να διασκεδάσουν αλλά και στο τέλος να ικανοποιήσουν και τις ικανότητες στο μαγείρεμα των μητέρων των παιδιών του σχολείου μας, που πρόσφεραν μεγάλη ποικιλία αλλά και αρκετή ποσότητα λιχουδιών. 

Διαβάστε περισσότερα: Αθλητική Μέρα 2016

Money management

 
We discussed in class ways to save money and the importance of making o good budget.
 

Ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό

Στα  πλαίσια  του προγράμματος  της ευέλικτης ζώνης για την υγιεινή διατροφή  και  σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες  του Ευρωπαικού προγράμματος  Erasmus  plus, το οποίο υλοποιεί το σχολείο μας, τα παιδιά  της Α  τάξης  συμμετείχαν σε ενα μάθημα μαγειρικής!   Αφού συζήτησαν για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν και για τη θρεπτική  τους  αξία,  έφτιαξαν νόστιμες πουτίγκες ( όπως  λέγονται  οι αυγόφετες  στον  τόπο  μας) με μέλι  και  κανέλα. Οι δασκάλες τους κ. Άννα  Κοκρή, Ειρ. Πιταούλη και Εύα  Μπαχά τα βοήθησαν  να απολαύσουν  το πρωινό που ετοίμασαν, ενώ από τη χαρούμενη  παρέα δεν έλλειψαν και οι μασκότ του Erasmus plus.
 

Στο φούρνο του "Μπούκιου"

Σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 πήγαμε στο φούρνο του Βροντάδου, στου Μπούκιου και φτιάξαμε κουλουράκια. Μόλις μπήκαμε μέσα αφήσαμε τα πραγματά μας και πλύναμε τα χέρια μας, για να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια. Όταν μας έδωσαν ζύμη, πλάσαμε διάφορα είη κουλουριών, τα τοποθετήσαμε στις λαμαρίνες και μπήκαν στο φούρνο να ψηθούν.  Καθώς περιμέναμε, οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί μας μίλησαν για τη δουλειά τους.Οι φουρνάρηδες σηκώνονται τα ξημερώματα για να έχουμε την επόμενη μέρα ψωμί. Η δουλειά τους είναι πολύ δύσκολη, ειδικά το καλοκαίρι. Αργότερα μας κέρασαν από ένα κουλουράκι με σουσάμι. Όταν ήταν έτοιμα μας τα έβαλαν σε σακουλάκια και ξεκινήσαμε σιγά σιγά με τα πόδια για να επιστρέψουμε στο σχολείο. Περάσαμε πολύ ωραία στο φούρνο, αλλά και η διαδρομή με τα πόδια ήταν υπέροχη !! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης.

One Day Menu

 

Here's our greek one day menu that we prepared with our young pupils and their teachers. We chose some dishes which are typical of our cuisine and we hope you will enjoy all of them. They are just delicious!

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης επέλεξαν το menu μιας ημέρας με βάση τη μεσογειακή διατροφή, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus plus που υλοποιεί το σχολείο μας με τίτλο: "Big Issues In Small Hands".

Reksio's Travels Diary in Greece

Τα παιδιά της Δ΄τάξης με την επιμέλεια της δασκάλας τους Πίττα Άρτεμις και στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο : " Big Issues In Small Hands". που υλοποιεί το σχολείο μας, τοποθέτησαν τις δικές του πινελιές στις σελίδες του  ταξιδιωτικού ημερολογίου της μασκότ του σχολείου της Πολωνίας  με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Σχολική Πινακοθήκη

ageliki_mouz.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.