^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τελευταία Άρθρα

Τοποθεσία σχολείου

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
2581792

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου.

Βιβλιοπροτάσεις

Νι Πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το Νερό της Ζωής

Τα μυθιστορήματα με έντονη δράση και πλούσιες περιπέτειες ήταν πάντα ιδιαιτέρως αγαπητά σε ένα αναγνωστικό κοινό νεαρής ηλικίας. Είναι δε χαρακτηριστικό πως τα πρώτα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα, που κατά τη διάρκεια του 20ού θεωρήθηκαν πως μπορούν να απευθύνονται σε παιδιά αν και ήταν γραμμένα για ενήλικες, ήταν τέτοια περιπετειώδη μυθιστορήματα – Το νησί των θησαυρών, για παράδειγμα, ή Τα ταξίδια τουΓκιούλιβερ κ.ά.
Στην Ελλάδα, παράδοση τέτοιου είδους μυθιστορημάτων δεν έχουμε. Ασφαλώς και δεν ξεχνώ μήτε τα έργα της Πηνελόπης Δέλτα, μήτε και άλλων νεότερων συγγραφέων (Τάκης Λάππας, Χάρης Σακελλαρίου κ.ά.). Αλλά όλα αυτά, καθώς στηριζόντουσαν σε ιστορικές στιγμές του πρόσφατου εθνικού παρελθόντος, είχαν γραφτεί με στόχο να μεταφέρουν πρώτιστα τη γνώση της Ιστορίας και δευτερευόντως τη δημιουργία μιας σειράς περιπετειών που θα κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: Νι Πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το Νερό της Ζωής

Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά

"Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά", κάθε Παρασκευή 10:00-11:00 και σε επανάληψη την Κυριακή 9:00-10:00, στον 9,58fm της ΕΡΤ3
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και σε επανάληψη την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην "Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά" θα ακούσουμε το βιβλίο «Το Παλιόπαιδο» της Αγγελικής Δαρλάση (Angeliki Darlasi) που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή (Iris Samartzi) από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS και θα μιλήσουμε με την συγγραφέα. Το βιβλίο θα μας διαβάσει, ειδικά για την εκπομπή, ο ηθοποιός και συγγραφέας Dimitris Tsilinikos. Η ιστορία του «Παλιόπαιδου» είναι η ιστορία ενός παιδιού συνηθισμένου και ξεχωριστού όπως όλα τα παιδιά. Η ιστορία ενός παιδιού που μεγάλωνε φορώντας την γκρίζα θλίψη ενός δανεικού παλτού που του έπεφτε μεγάλο. Όλοι το φώναζαν Παλιόπαιδο – ίσως επειδή ήταν το πιο φτωχό και θλιμμένο απ’ όλα τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα: Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά

Ονειροφύλακες - Βιβλιοπροτάσεις

Στις "Βιβλιοπροτάσεις" καθιερώνουμε προτάσεις ανάγνωσης βιβλίων που ενσωματώθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τα διάβασαν οι εκπαιδευτικοί ή τα παιδιά  και τα προτείνουν.

Το βιλίο " Ονειροφύλακες"  διάβασε και προτείνει το εκπαιδευτικός του σχολείου μας : Παντελίδης Γιώργης. Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις στα πλαίσια της ανάπτυξης της "Φιλαναγνωσίας" στο σχολείο μας.

"Σε μια εποχή, σαν τη δική μας, που τα όνειρα βάλλονται, η Αγγελική Δαρλάση έρχεται να μας θυμίσει τι είναι τα όνειρα και από τι είναι φτιαγμένα. Οι ήρωές της, οι Ονειροφύλακες, κάτοικοι μιας χώρας μακρινής, είναι επιφορτισμένοι με το παράξενο και σπουδαίο καθήκον να φυλάνε τα όνειρα των απλών ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα: Ονειροφύλακες - Βιβλιοπροτάσεις

Σχολική Πινακοθήκη

xouli_1.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.