^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17

Την εβδομάδα από 29 Μαϊου 2017 έως 2 Ιουνίου 2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Ξηρός Χ.Α, Φαράκλα Ι. Β1, Λυμπέρης Φ. Β2, Παπασταματίου Ε. Γ, Μαiστράλης Φ. Δ, Καρυστιανός Ε.Ε1, Χαβιάρα Ειρ. Ε2, Τετώνη Ι. Στ΄.

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage002.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
505380

Το αλφαβητάρι του Διαδικτύου

Η Δ' τάξη του σχολείου μας στο μάθημα της πληροφορικής με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Σαββίδη Χαράς δημιούργησε και σας παρουσιάζει το "Αλφαβητάρι του Διαδικτύου".

Το Αλφαβητάρι μας είναι το αποτέλεσμα ενός project διάρκειας 2 μηνών που αφορούσε την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αρχικά συζητήσαμε για το Διαδίκτυο και την ασφάλεια των παιδιών, στη συνέχεια είδαμε βίντεο, επισκεφτήκαμε ιστοσελίδες, λύσαμε σταυρόλεξα και κουίζ για το θέμα, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αφού τελείωσε αυτό το κομμάτι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Αλφαβητάρι με τους νέους "όρους" του Διαδικτύου τους οποίους μάθαμε.

 Τα παιδιά βρήκαν μια σχετική λέξη με το Διαδίκτυο για κάθε γράμμα της Αλφαβήτα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του Storybird (μιας ιστοσελίδας δημιουργίας ιστοριών και εικονοβιβλίων) διαλέξαμε μια σχετική εικόνα για κάθε όρο και γράψαμε έναν ορισμό γι' αυτόν. Έτσι δουλεύοντας ομαδικά ολοκληρώσαμε το Αλφαβητάρι μας! Ελπίζουμε να σας αρέσει και να σας φανεί χρήσιμο!

 

Σχολική Πινακοθήκη

asasa.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.