^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η δυνατότητα τακτικής ενημέρωσης σας από το εκπαιδευτικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2021 - 22. Πριν την επίσκεψή σας στο σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνετε τηλεφωνικά για την πρόθεσή σας αυτή καθώς επίσης να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για covid19.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 2021 -22

Εργαστ. Δεξιοτήτων

Τοποθεσία σχολείου

Μετρητής ΠΣΔ

Μετρητής επισκεπτών

Διακρίσεις Σχολείου

Europ School Radio

Βιβλιοπροτάσεις

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1615359

Ανοίξαμε νέους διαύλους επικοινωνίας δημιουργώντας το "μπλογκάκι" του σχολείου μας. Αξίζει να το επισκέφθεστε. Φιλοδοξούμε να έχουμε και τη συμμετοχή των παιδιών στην αρθρογραφία του.

Γνωριμία με το Χιώτη χαράκτη και ζωγράφο Ν. Γιαλούρη

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δραστηριότητα που αφορούσε τη γνωριμία με τη ζωή και το έργο ενός ντόπιου καλλιτέχνη. Έτσι τα παιδιά αποφάσισαν να μάθουν για το Ν. Γιαλούρη, το Χιώτη χαράκτη και ζωγράφο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να ζωγραφίσουν με το δικό τους τρόπο έργα του. Καθοριστική για την επιτυχία της δράσης αυτής ήταν συμβολή του μαθητή του Ν. Γιαλούρη, Δ. Φλάμου παλαιού μαθητή του σχολείου μας. Επισκέφθηκε δυο φορές το σχολείο μας και σε συνεργασία με τα παιδιά των δυο τμημάτων της Στ΄ τάξης αλλά και  με τις δασκάλες Κοκκίνου Δ. και Ζαννίκου Β., κατάφεραν να δώσουν μια καλλιτεχνική χροιά στη σχολική μας καθημερινότητα. Για αυτό ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Δ. Φλάμο για την ευκαιρία που μας προσέφερε.

Ο κ.Δημήτρης Φλάμος επισκέφθηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 για να μας μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Χιώτη ζωγράφου και Χαράκτη Νίκου Γιαλούρη. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε μια από τις αμέτρητες εκθέσεις του καλλιτέχνη. Έτσι ο κ. Δημήτρης τον προσκάλεσε στο σπίτι του. Εκείνος του έδωσε μια πένα και ξεκίνησαν να φτιάχνουν γραμμές. Τελικά χωρίς να το καταλάβουν σχεδιάσαν μια γριούλα. Το έργο αυτό το κρατάει μέχρι σήμερα ο κ. Δημήτρης.Επίσης θυμάται με αγάπη και συγκίνηση το Νίκο Γιαλούρη που έφυγε απ΄τη ζωή αλλά όχι από τις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώριζαν. Αρμένη Λία

Σχολική Πινακοθήκη

marita_f.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.