^Επιστροφή στην αρχή
Get Adobe Flash player

Βιβλιοπροτάσεις

Εκατοντάχρονα

ScanImage002.jpg

Τι ώρα είναι;

Ημερολόγιο Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
515662

Βράβευση μαθητών/τριων 2016-17-18

Την εβδομάδα από 2 Οκτωβρίου 2017 έως 6 Οκτωβρίου  2017 βραβεύτηκαν τα παιδιά: Α1: Σκυριώτη Μαρία, Α2: Ξηρού Σοφία , Β: Στεφανιάς Αντώνης, Γ1: Μπαχά Άννα - Μαρία, Γ2: Φαράκλας Στέφανος, Δ: Κωνσταντάκη Παναγιώτα, Ε: Αρμενάκης Σταμάτης, Στ1: Ψωμάκης Αντώνης, Στ2: Ανδρεάδης Γεώργιος.

Teachers4Europe

Γνωριμία των παιδιών της Ε΄τάξης με τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης

Στα πλαίσια του προγράμματος Teacher4europe, τα παιδιά της Ε΄τάξης με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Αγγλικών του σχολείου μας Μπαχά Αντ., έκαναν μια πρώτη προσπάθεια να γνωρίσουν τις 28 χώρες της Ε.Ε. και αφού εκπαιδεύτηκαν στη βασική χρήση του Microsft Powerpoint, χωρίστηκαν σε έξι ομάδες και ανέλαβαν να παρουσιάσουν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για την Ε.Ε. Συγκεκριμένα παρουσίασαν τις χώρες με τις πρωτεύουσές τους, τις σημαίες τους, τις χώρες του Ευρώ, την ιστορία της Ε.Ε., διάσημους ανθρώπους από κάθε χώρα και τέλος αντιπροσωπευτικά φαγητά κάθε χώρας. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν πολύ καλές και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί επιπλέον συνεργάστηκαν σε μια ομαδική εργασία.

Διάκριση για τη Στ΄τάξη και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Μπαχά Αντ.

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλες:

__________ 2
__________ 3
__________ 5
1/3 
start stop bwd fwd

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση όλων των εργασιών που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Επιμορφωτική Δράση "Teachers4Europe 2013-2014", καθώς και η επιλογή 12 εργασιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στις Τελετές Λήξης της Θεσσαλονίκης (Σάββατο, 21/06/2014) και της Αθήνας 

(Δευτέρα, 23/06/2014). Συγκεκριμένα:

  • Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν οι εργασίες (η σειρά των παρουσιάσεων είναι ενδεικτική):

1. του κυρίου ΠΡΑΠΠΑ Ιωάννη (Τ4Ε Ambassador: Ευάγγελος ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ)

2. της κυρίας ΤΟΥΠΛΙΚΙΩΤΗ Σοφίας (Τ4Ε Ambassador: Ιωάννης ΤΟΥΡΛΙΔΑΚΗΣ)

3.  της κυρίας ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Πολυξένης (Τ4Ε Ambassador: Γεωργία ΣΟΥΜΑΡΑ)

4.  της κυρίας ΜΠΑΧΑ Αντωνίας (Τ4Ε Ambassador: Ανατολή ΒΡΟΧΑΡΙΔΟΥ)

Διαβάστε περισσότερα: Διάκριση για τη Στ΄τάξη και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Μπαχά Αντ.

Πρωινό με άρωμα Γαλλίας στο σχολείο!

Στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4Europe τα παιδιά της ΣΤ τάξης γνώρισαν αντιπροσωπευτικά πρωινά γεύματα από χώρες της ΕΕ και διάλεξαν αυτά που τους άρεσαν περισσότερο. Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους έλαβε το πρωινό της Γαλλίας. ‘Ετσι, την προηγούμενη Πέμπτη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στο σχολείο ένα τυπικό γαλλικό πρωινό που περιελάμβανε κρουασάν ,μπαγκέτες και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.Η Κ.Πόπη έφερε τα σπιτικά κρουασάν η κ.Τώνια τις μπαγκέτες  και τα παιδιά έφεραν τα απαραίτητα συνοδευτικά όπως μαρμελάδα ,βούτυρο και μερέντα για να μοιραστούν όλοι μαζί τη γλύκα ενός τέτοιου πρωινού.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πρωινό με άρωμα Γαλλίας στο σχολείο!

Έχω διαβατήριο! Μπορώ να γυρίσω την Ευρώπη

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού των Αγγλικών του Σχολείου μας Μπαχά Αντωνίας με τη συμμετοχή των παιδιών της Στ΄τάξης.

Η Ευρώπη σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτεί ενημερωμένους πολίτες που γνωρίζουν τους θεσμούς ,σέβονται τον πολιτισμό των άλλων και ταυτόχρονα διατηρούν την πολιτιστική τους ταυτότητα. Για το σκοπό αυτό έγινε μια προσπάθεια με τους μαθητές της Στ τάξης να γνωρίσουμε την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως λειτουργούν τα όργανα της ,ποια είναι τα κράτη μέλη, ποιες χώρες ανήκουν στην Ευρωζώνη και κυρίως ποια είναι τα χαρακτηριστικά πολιτιστικά στοιχεία  του κάθε κράτους μέλους της. Ο στόχος  ήταν μετά από μια επιτυχημένη πορεία κάθε μαθητή σε ομαδικές εργασίες και βιωματικά παιχνίδια να οδηγηθούν  όλοι στην απόκτηση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου που τους πιστοποιεί ως ενεργούς πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης  και υπεύθυνους  για τη διάδοση της γνώσης τους σε ευρωπαϊκά θέματα. Για τους σκοπούς της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν ως εκπαιδευτικά εργαλεία το QR code generator για την οργάνωση του “European treasure hunt” ,η εφαρμογή stop motion  για ipad για την παρουσίαση του χάρτη της ευρωπαϊκής ένωσης με τις σημαίες των κρατών και το arcade games generator στο  www.classtools.net  για τη δημιουργία παιχνιδιών με θέμα την Ευρώπη.Επίσης χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Στον αστερισμό της Ευρώπης» το site www.europa.eu/kids-corner καθώς και το “Passport to the European Union” ως υλικό για την αναζήτηση πληροφοριών.

Αναλυτική περιγραφή δραστηριοτήτων του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα: Έχω διαβατήριο! Μπορώ να γυρίσω την Ευρώπη

Σχολική Πινακοθήκη

kyriaki_1.jpg
Copyright © 2013. 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Rights Reserved.

 Σχεδίαση, ενημέρωση ιστότοπου : Παντελίδης Γεώργιος.
Αναβάθμιση έκδοσης: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου,
 www.sepchiou.gr
          Copyright © 2011 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγ. Γεωργίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.